4 Mayıs 2015 Pazartesi

Kamera Alarm Kurulum

1970'li yılların sonlarında Garry Marshall , onun serisi için çoklu kamera set-up ("D" Kamera olarak da bilinen bir "X" Kamera ve bazen bugün olduğu gibi o zaman da bilinir), dördüncü kamera ekleyerek sevildi Mork & Mindy . Aktör Robin Williams nedeniyle çekim sırasında yaptığı fiziksel olarak aktif doğaçlamaları yaptığı işaretleri kalamazdı, [ kaynak belirtilmeli ] yani Marshall onlara aktör sadece ana atış daha olurdu bu yüzden sadece kamera alarm kurulum, kalmak dördüncü kamera eklemek oldu. [ kaynak belirtilmeli ] Kısa bir süre sonra, birçok yapımları takım elbise ve şimdi dört kamera (A, B, C ve X veya D) sahip çoklu kamera durum komedileri için norm izledi. [ kaynak belirtilmeli ] Birden kamera yöntemi her çekimde üzerinde yönetmen daha az kontrol sağlar, ancak daha hızlı ve daha az pahalı bir daha tek kameralı kurulum.



Televizyonda, çoklu-kamera yaygın spor programları, haber programları, kullanılan pembe diziler , talk show , oyun gösterileri ve bazı kamera alarm kurulum. Önceden filme devam eden dizi Amerikan televizyonunda baskın dramatik formu olmadan önce, en erken antoloji programları (bkz Televizyon Altın Çağı ) birden fazla kamera yöntemleri kullanılmıştır. [ kaynak belirtilmeli ] Eylem kronolojik izlerken ve canlı seyirci gerektiren gösteriler için uygun olarak birden fazla kamera canlı durumun farklı çekim yapabilirsiniz. Bu nedenle birden fazla kamera yapımları filme ya da tek kamera çok daha hızlı bantlanmış olabilir. Alır ve eylem bileşenleri ile çeşitli kurulumları ve sırası dışında birkaç kez tekrarlanır Tek kamera üretimleri vurulur; eylem kronolojik yani yürürlüğe canlı izleyici tarafından görüntüleme için uygun değildir değildir.

Sahte Siren

Birden fazla film, kamera kullanımı geri anlatı sessiz filmlerin gelişmesine dayanıyor. Ses resmin içine geldiğinde birden fazla kamera tek bir seferde birden fazla setleri film kullanıldı. Erken ses düzenlenemez olamazdı balmumu disklere kaydedildi. Bir sahneyi kapsayacak şekilde birden fazla video kameraların kullanımı, televizyon ilk gün geri gider; üç kamera yayını için kullanılan Kraliçe'nin Messenger 1928 yılında, ilk tiyatro televizyon ısırttı.Sahte siren BBC onların canlı televizyon ileriye 1936 gösterileri için rutin birden fazla kamera kullandı.



Sahte Siren Genellikle birden çok kamera kurulumu ile televizyon için öncülük iddia rağmen Desi Arnaz ve yönetmeni Karl Freund üzerinde I Love Lucy diğer filme televizyon programları zaten dahil kullanmış olduğu, 1951 yılında CBS komedi, Amos 'n Andy Fuarı'nda , çekildi, hangi Hal Roach Studios ve dört ay önce yayinlanmistir. tekniği Hollywood'un kısa konu emektar tarafından televizyon için geliştirilen Jerry Fairbanks yapımcı-yönetmen yardımıyla, Frank Telford , ilk antoloji serisinin görülen Gümüş Tiyatro Şubat 1950 yılında, başka bir CBS programı, sahte siren Desilu 'ın yenilik oldu yerine 16mm 35mm filmi kullanmak ve canlı stüdyo dinleyici kitlesi önünde bir çoklu-kamera kurulumu ile filme.

Kamera Sistemleri

çoklu kamera kurulum , üretim çoklu kamera modu , çoklu kamera veya basitçe MultiCam bir yöntemdir sinema ve video üretimi . Birkaç kameralar-ya film ya da profesyonel video kameralar kayıt veya bir sahne yayını aynı anda sette çalışan ve -Sen. Genellikle intech güvenlik ile tezat olan tek kamera kurulumu , bir kamera kullanır. Genellikle iki dış kameralar ateş yakın çekim merkezi kamera veya fotoğraf makinesi daha geniş bir çekim yaparken, çekim ya da herhangi bir zamanda sette iki en etkin karakter "haç" usta vurdu genel eylem yakalamak ve coğrafyasını kurmak oda. Bu şekilde, birden fazla çekim tek elde edilmektedir take başlatıp hareketi durdurmak zorunda kalmadan. Bu harcanan süreyi azaltır olarak vurulduktan sonra kısa bir süre gösterilecek olan programlar için daha verimlidir film düzenleme veya düzenleme videoyu görüntüleri. Aynı zamanda günlük pembe diziler gibi düzenli, yüksek çıkış şovları için sanal bir zorunluluktur.

 kamera sistemleri


Yeniden aydınlatma ve farklı açılardan tekrar çekilecek sahne için alternatif kamera açıları set-up için gerek yoktur olarak dışında düzenleme zamandan tasarruf, sahneler çok daha hızlı atış olabilir. Ayrıca sahne farklı açılardan reshot zaman çıkabilirler süreklilik konuları izleme karmaşıklığını azaltır. Bu önemli bir parçası olan canlı televizyon . Dezavantajları gibi mikrofon, kamera sistemleri, ve aydınlatma kulesi gibi tüm kamera açıları ve sahnede gerekli ekipmanları koyarak daha az esneklik, bir uzlaşma sağlamak gerekiyor daha az iyileştirilmiş bir aydınlatma bulunmaktadır. Bunlar verimli tek bir kameradan gizli olabilir ama daha kurmak için karmaşık olabilir ve bunların yerleşim çoklu kamera kurulum aşağı olabilir. Çekim intech güvenlik sırasında, yönetmen ve yönetmen yardımcısı bir oluşturmak kesme hattı talimat ile teknik direktör (ya da vizyon mikser bireysel kameralardan yem arasında geçiş yapmak kamera sistemleri için İngiltere sikkeleri). Ile sitcoms durumunda stüdyo izleyiciler , bu hat kesme genellikle stüdyo monitörleri onlara görüntülenir. hat kesme sonra rafine olabilir düzenleme , sıklıkla tüm kameraların çıkışı hem ayrı ayrı ve kombine referans gösterge denilen, kaydedilir q bölünmüş . Şu anda hat kesme kaydedilirken kamera ile gösterilir taksitli ışığı bir kontrol kamera kontrol ünitesi için hem bir referans olarak kamerada (CCU) aktörler ve kamera operatörleri .

kamera sistemleri istanbul