26 Haziran 2015 Cuma

Dünyanın ilk tam HDR görüntü sistemi

Düzenli bir video kamera kullanan herkes cihazları bilecek değil dünyayı bizim gibi görüyoruz. yukarı bir noktaya, en azından - parlak vurgular ve koyu gölgeler hem içeren bir sahne algıladıkları, insan görme sistemi, henüz aynı anda her iki aydınlatma aşırı için açığa çıkarabilir şekilde bu bilgileri işlemek için yapabiliyor. Video kameralar, ancak, herhangi bir zamanda çalışmak için sadece bir f-stop var ve bu yüzden taviz gerekir. Şimdi ise, Warwick İngiltere'nin Üniversitesi'nden araştırmacılar dünyanın ilk tam High Dynamic Range (HDR) görüntü sistemi şeklinde, bu tür sorunlara çözüm var iddiasında.

HDR süredir gelişme olmuştur - Sunnybrook Teknolojileri 2004 yılında geri High Dynamic Range görüntüleme sistemi tanıttı ve sadece geçen yıl BenQ hala kameralar HDR yayımlandı çeşitli üreticilerin listesini katıldı. Hatta HDR Video sınırlı, deneysel bazda da olsa, daha önce vuruldu. Ne Warwick iddia araştırmacılar geliştirdik dünyanın ilk tam hareketli HDR video sistemi görüntülemek için aracılığıyla görüntü yakalama kadar her şeyi kapsar. "HDR görüntüleri daha geleneksel görüntülerden daha piksel başına daha yüksek bit derinlemesine veri depolayarak gerçek dünya aydınlatma daha iyi temsil açıklamasını sunuyor," Prof. Dr. Alan Chalmers Warwick WMG Dijital Laboratuvarı açıkladı. Statik görüntüler için HDR görüntüleri 15 yıl civarında olmuştur rağmen ", bu şimdiye kadar HDR video yakalamak için mümkün olmamıştır. Ancak, bu tür HDR görüntüleri genellikle özenle bilgisayar grafikleri oluşturulmuş ya da sık sık bir HDR görüntü oluşturmak için farklı duraklarda sadece 4 poz birleştirme statik görüntülerin bir dizi oluşturulur. "

Yeni sistem, aksine, NTSC standart 30 kare saniyede 1080p yüksek çözünürlüklü video kare başına 20 f-stop, yakalar. Post-prodüksiyon, optimum pozlama sonra "sesi haritalama" prosedürü ile, her çekim için seçilmiş ve / veya kombine edilebilir. Bir örnek, ışık içinde - Resim Tabanlı Aydınlatma denilen bir süreç hangi bilgisayar tarafından oluşturulan nesnelerin aslında o görüntüleri yaydığı ışıkla aydınlatılmış olarak görünür gerçek dünya görüntüleri, eklenebilir, kullanılabilir gerçek dünya patlamalar bir bilgisayar tarafından oluşturulan otomobilin yüzüne yansır.

Tabii ki, bu ekstra tüm verileri bazı yer kaplıyor - her çerçeve dakikada 42TR için dışarı çalışır boyutu 24MB olduğunu. Bu oldukça büyük bir ikilem gidermek için, araştırmacılar HDR teknoloji firması ile işbirliği vardır goHDR en az 100 kat HDR görüntüleri sıkıştırır yazılım geliştirmek için. Düzenleme sistemleri mevcut video dosyalarını idare edebilmek için bu izin vermelidir. süreçte son adım HDR monitör. Bu projeler bir LED panel oluşur yoluyla onun önüne yerleştirilen bir LCD panel. iki ekrandan kombine ışık tüm bilgileri sağlamak için gereklidir. Warwick ekibi iletken veya ameliyat kayıt veya güvenlik sistemleri, teknoloji gibi (bir futbol örneğin, ve güneş ışığı ve gölgelerin dışında hareket ettiği) televizyonda spor kapsama gibi uygulamalar için yararlı olacağını düşünüyoruz. Araştırmacılar bu özel gözlük izleyiciler gerekmez 3D görüntüler oluşturmak için kullanılan olabileceğini ifade olarak da, uzun metrajlı film yapımında kullanılmasını bulabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder