25 Haziran 2015 Perşembe

Tüketici holografik TV gerçeğe yakın sürünüyor

Nispeten ılık tüketici take-up rağmen, çevredeki vızıltı 3D televizyon hala oldukça yoğun. Ama stereoskopik teknolojinin sunduğu bile görüntüleme gelişmeler holografik gidişat-on MIT'de kıyasla soluk olabilir. Araştırmacılar tüketiciler için holografik teknolojiyi gerçeğe yapma yolunda ilk adımlarını atıyoruz. Öncelikle off-the-raf bileşenleri kullanarak, ekip, yakalama iletmek ve on-the-fly holografik konuyu görüntülemek için başardı. Beş parça, Douglas Adams'ın üçlemesinin TV adaptasyonu izlerken Şahsen benim holografik an geldi Galaxy Hitch Hikers Kılavuzu . Kaydetti sahil tasarımcı Slartibartfarst Altın uzay Heart of şaşkın işgalcilere bir holografik kaydedilen duyuruda olarak görünür. Ama çoğu insan için, en unutulmaz bilim kurgu holografik görüntü Prenses Leia ilk gelen İmparatorluğu'na karşı mücadele yeniden katılmak için Obi-Wan Kenobi-soran olduğunu Star Wars filmi. Şimdi, bilim kurgu haline bilim Aslında rumblings MIT'nin bir laboratuvarda ortaya çıkmıştır Nesne Tabanlı Medya Grubu .

Gibi sözde 3D ​​filmlerin tüm izleyiciler Oysa Avatar onlar tiyatro oturup nerede olursa olsun aynı bakış açısıyla aynı görüntüyü görmek, holografik resimler değişikliklerin perspektif görüş açısına bağlı olarak. Bir stereoskopik kamera kayıtları yakından bir insan yüzü her gözü maç iki biraz farklı açılardan bir resmin zıplatma yanmaz. Bu derinlik yanılsaması verir, ama gerçek dünyada ışık tek seferde çok sayıda açılarda nesneleri kapalı geliyor. Holografik video sistemleri 3D görüntü izlemek için gözlük gerekmez. Onlar kırınım saçak desenleri, ışık ve viraj çevresinde tahmin edilebilir şekillerde nesneleri karanlık akışları üreten cihazları kullanmak. Gerçekten üç boyutlu görünen bir görüntü elde edebilirsiniz farklı yönlere desenleri Bükme ancak süreç çok bilgisayar yoğun olabilir. Zebra Imaging 'ın Mark Lucente müşteriler, "1,5 gigabayt başına katılan sırf sayısal yoğunluk tarafından ertelendi edildiğini söylüyor İkinci anında üretiliyor. "

Michael Bove yönetimi altında, ekip üyeleri James Barabas, David Cranor, Sundeep Jolly ve Dan Smalley kendilerini off-the-raf donanım kullanarak yan kalıplarının setleri üreten meydan ayarlayın. Önce bir tweaked Kinect bu kadar kare yakalama hızı daha fazla saniye (fps) 15 kare iki katına oldu böylece Microsoft'un X-Box oyun sistemi kamerayı. Yakalanan görüntü, internet üzerinden veri yolla bulaşan bir dizüstü beslenmiştir. Ticari olarak temin edilebilen 3D grafik işlemci üçlü spor bir alıcı bilgisayar sonra Difraktogramları hesaplanır ve tüketici düzeyinde mevcut değil kitin tek parça sonucu gönderdi ...

Mark II holografik ekran MIT'de geliştirilen ve Stephen Benton tarafından geliştirilen holografik video görüntü teknolojisinin güncelleştirilmiş bir sürümüdür. Bove grubu Benton ölümünden sonra projeyi miras ve Benton'ın grup tasarımını yardım onun halefi, geliştirmeye devam etti. Ekip şu anda daha kompakt ama büyük görüntüleri üretebilir ve üretmek için ucuz olmalıdır, yeni bir ekran teknolojisi geliştirilmesi üzerinde çalışmaktadır. Bana Obi-Wan Yardım yenilik geçenlerde San Francisco Fotoğraf-Optik Aletler Mühendisleri Derneği ev sahipliğinde Pratik Holografi konferansında katılımcılara sunuldu. Edwina Portocarrero tunik ve peruk dışarı katlı Bove grubundan gelen, Carrie Fisher için durdu ve yakalanır ve gerçek zamanlı olarak görüntülenen ünlü holografik mesajı-yürürlüğe yeniden. Her yerde film versiyonunun netlik yakın değildi, ama ikincisi Lucas özel efektler departmanı tarafından sağlanan ve on-the-fly (çoğunlukla) tüketici düzeyinde teknolojisi kullanılarak oluşturulan değildi. Zaman göz önüne alındığında, ekip sürekli hareket yanılsaması yaratmak metrajlı filmler için, hatta sağ televizyonda kullanılan 30 fps'ye kadar kullanılan 24 fps, o kadar alırsınız düşünüyor. Zebra Lucentne "bir video oyunu alarak ve bir giriş aygıtı olarak kullanarak, [Bove] gerçeğe uzak ve bir atlama atlamak, bir atlama olduğunu gösteriyor" dedi. Aşağıda MIT araştırmacıları, holografik video streaming için henüz yüksek kare hızı elde gösteren laboratuvardan bir video.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder