26 Haziran 2015 Cuma

'Sıvı pistonlar' - Bir sonraki telefon kamera devrimi?

Rensselear Polytechnic Institute araştırmacıları çeşitli uygulamalar için uygun olabilir "sıvı pistonlar" geliştirdi. Lab-on-a-chip sistemleri için pompalar veya gelecekteki cep telefonu kameraları ve implante lenslerde adaptif lensler için kullanılan olabilir olarak elektromıknatıslar ölçeklenebilir, yüksek ayarlanabilir ve hiçbir sağlam hareketli parçalar var sıvı pistonlar, kullanma, işlev görebilir. Cihaz sakız parçasının boyutu hakkında bir alt-tabaka iki delik yer alan metal nanopartiküller ile doymuş ferrofluid sıvının iki damla, oluşur. Sürücü - - ileri ve geri titreşimle tüm cihazın bir elektromıknatıs su ve darbeleri ile doldurulmuş bir bölme yer almaktadır damlacıkların bir hale getirmek için kullanılır.

Bu titreşim, manyetik, kapiler ve atalet kuvvetlerine bir kombinasyonu yoluyla, bu şekilde büyük bir hız ve bir yay gibi bir kuvvetle ileri ve geri rezonansa bir piston oluşturmak için ilk bir ters model titreşime ikinci damlacık neden olur. Farklı manyetik alanlara sürücü ferrofluid damlacık teşhir ederek, araştırmacılar ince bu titreşimlerin gücü ve hızını kontrol edebiliyoruz. Bu piston hareket damlacıklar çevreleyen sıvı ve geriye tek bir bölmeden diğerine hareket edebilen bir sıvı rezonatör olarak davranmasını sağlar. Ayrıca, bölmenin çevreleyen sıvının eşit hacimde yer değiştirmesiyle, sıvı pistonu, aynı zamanda, bir pompa olarak işlev görür. Rensselaer Profesör Amir H. Hirsa liderliğindeki araştırma ekibi, bu yeni keşif mikro deplasman pompaları, sıvı anahtarları ve gelişmiş ilaç dağıtım sistemleri gibi yeni cihazların bir dizi oluşturmak için istismar edilebilir emindir.

Araştırmacılar ayrıca titreşimle olarak damlacıklar şekli her zaman değişiyor, çünkü onlar aracılığıyla ışığı geçirerek bir minyatür kamera lensi dönüşür olabilir, keşfetti. Damlacıklar ileri geri hareket ettirdikçe, mercek otomatik odak uzunluğunu değiştirir. Ekip elektronik fotoğraf çekimi ve herhangi odaklanmamış çerçeveleri dışarı düzenlemek için yazılımını kullanarak, açık, odaklanmış videonun akışı üretmek mümkün olduğunu söylüyor. Araştırmacılar, bu sıvı lenslerin yakalanan videonun Şimdiye kadar hız ve kalite 30 Hz aştı. Araştırmacılar kenara kamera mercekleri gelen teknoloji bile ince ayar sadece yüksek enerjili mıknatıslar kullanılarak olabilir yedek göz lensler tuşunu basılı tutun olabileceğini söylüyorlar. Böyle sıvı lensler bugünün dijital kameralar tarafından talep edilen enerjinin yalnızca bir kısmını gerektiren hafif kamera lensleri söz ederken, Philips açıkladı sıvı lensi 2004'te ve teknoloji tüketici cihazlarında görünmesi için biz hala bekliyoruz. Samsung'un patent için dosyalama rağmen sıvı zoom lens , geçen yıl, sıvı mercek kendi potansiyelini gerçekleştirmek için yakında bir teknoloji olduğunu ima olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder