10 Temmuz 2015 Cuma

Ağaçlar mobilya içine büyümeye eğitilmiş

Bizim mobilya çoğu ahşap yapılır. Bu mobilya yapmak için ahşap, daha sonra öğütülmüş testereyle, rendelenmiş, zımparalanmış bir kesilmiş ağaç hasat edilmesi gerekir, tutkal ve vida ve bitmiş ile tekrar bir araya koyun. Bu adımların en kaçınmak ve sadece bir mobilya parçası haline büyümeye bir ağaç koaksiyel kolay olmaz mıydı? Bu şekilde, bu doğal güçlü tek parça olacak, ve potansiyel yıllar uzun monte mobilya daha son verebilir. Gavin Munro da bu düşünce ve on yıl önce bu hedefe ulaşmak girişti. O artık sadece doğal pratik değildir tek parça öğeleri içine büyümeye ağaçların ikna çabalarından ile mobilya oluşturur, aynı zamanda fazlasıyla güzel.

Munro sabır büyük bir anlaşma ile bir adamdır. 4-8 yıl arasında bir süre içinde, o sandalyeler haline plastik şekillendiriciler üzerinde büyümeye ağaç eğitir; dikkatli bir katı, karmaşık birim oluşturmak için kendi dalları titreşim. Her dal yavaş ve bilinçli dolaşık bacaklar, Stiles, raylar ve mobilya tam oluşmuş bir parça oluşturmak sedye oluşturarak zorla edilir. Tabii ki, işini desteklemek için (ve muhtemelen onun aklı korumak yardımcı) sandalyeler olgunluğa ulaşmadan önce, o da satılık ayna çevreleyen hızlı büyüyen ve abajur yaratıyor ağaç sandalye arasında Aradan geçen yıllarda. Dediğimiz zaman da, "hızlı" Bu da ortalama kişi hızlı çağırır fazla zaman alabilir; Munro repertuarında standart ağacı - söğüt - hala ayna çevre için yeterince büyük büyümek için birkaç yıl sürer.

Bu büyüleyici, tek seferlik mobilya oluşturmak için, Munro yavaşça eğilme ve şimdi yaklaşık dokuz yıldır plastik şekillendiriciler üzerinde ağaç şekillendirme olmuştur. Tam oluşmuş mobilya büyük bir hasat bir yıl ya da öylesine uzakta, Munro hala yukarıda belirtilen ayna konsepti kanıtlamak için, çevreleyen bazı lamba tonları ve bir ya da iki prototip daha büyük parçalar üretmek için başardı.

Her 100 ağaç yetiştirilen ile değil, sırayla, şekilli coaxed ve bakım olmalı ve onlarla birlikte büyümek bir görevli 1.000 şube, sağlığını korumak için tam doğru zamanda budanmış gereken başka 10.000 sürgünler vardır Ağaç istenilen şekil korurken. Bu sorumsuz ya da sabırsız işe değil. Eğitim ve budama genç ağaç dalları şekillendiriciler üzerinde büyümeye karşın iç içe şekil elde edilir kez onlar olgun ve kalınlaşma gibi, Munro sürekli ağaçları besler. Istenen boyut ve kalınlıkta ulaşmış Sonra, onlar kışın hasat edilir ve koltuk ve kollar yüzleri pratik düz yüzeyleri sağlamak ve iç ahşap tahıl ortaya çıkarmak için uçağa kadar kuru kadar sonra birkaç ay için sezonu için izin .

İlk ticari olarak temin edilebilen sandalyeler 2017 Diğer parçalar ortalarında satışa hazır olması bekleniyor Değil satışa oldukça henüz mevcut, Munro, birkaç galerileri ile tartışmalara - böyle geometrik lambalar ve ayna çerçeveleri olarak bekleniyor gelecek nesiller ve usulüne uygun Provenance Sertifikası ile işaretlenmiş için her parça benzersiz bir hatıra olacak geç 2016 yılında mevcut Eninde yapılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder