17 Temmuz 2015 Cuma

Harmony rehabilitasyon robot kurtarma kılavuzları

Şimdiye kadar, rehabilitasyon dış iskelet genellikle tek kollu olmuştur ve birçok hasta günlük görevleri yerine getirmek için koordinasyon kurtarmak için gereken iki kol eğitimin tür sağlanmasında çok yardımı olmamıştır. Texas Austin Üniversitesi Mühendislik Cockrell Okulu'nda Araştırmacılar şimdi Uyum, omurilik ve nörolojik yaralanmalar olan hastalara tedavi sağlamak için mekanik geribildirim ve sensör verileri kullanan bir iki kollu, robotik dış iskelet geliştirdik.

2011 yılından bu yana geliştirilmekte olan Harmony Rehabilitasyon ve Nöromusküler Robotik Laboratuarı'nda mekanik mühendisliği araştırmacı Ashish Deshpande ve lisansüstü öğrenciler arasında bir işbirliğinin sonucudur. Hastalar bu tür yeme ve kendimizi soyunma gibi hafife çoğumuz almak şeyler yapmak öğrenebilirsiniz böylece amacına, doğal hareket akışının yüksek derecesi ile tam üst vücut terapisi sağlamaktır.

Harmony üç yerde hastaya bağlarken, tüm üst vücut uyuyor. Dış iskelet 14 hareketinin eksenlerini ve uzun vadeli ortak istikrar için önemli olan üst kol, omuz ve sırt önemli bir dönme hareketi olan skapulohumeral ritim, gibi doğal, eşgüdümlü hareketler ile yardımcı olan bir omuz eklemini vardır. Buna ek olarak, dış iskelet ayarlanabilir basınç ve gücüne sahiptir, bu nedenle yıpranmış zaman ağırlıksız hissediyor.

Harmony diğer bir özelliği saniyede 2.000 kez hızında veri kaydetmek için tasarlanmış sensörler onun paketidir. veri kaydı ve anında robotik sistem hasta ile nasıl etkileşimde değiştirmek için uyum kullanıcısının yazılım tarafından kullanılmaktadır. Buna ek olarak, yazılım, tıbbi ekip kesin tedavisi yanı sıra tedavisi hakkında izlenebilir veri sağlamak sağlar. Terapi ilerledikçe, Uyum, hastanın hareketlerini düzeltmek için kuvvet ve moment kontrolünün yüksek düzeyde kullanmak kademeli olarak geçebiliyor artış ve ilerleme grafik güdümlü egzersizleri sağlayabilir.

"Harmony ReNeu Robotik Laboratuvarı'nda araştırma ve geliştirme yıl sonucudur" Deshpande diyor. "Özellikle optimum etkinlik için özelleştirilmiş tedavisi sunmak için tasarlanmıştır. Sadece dış iskelet hasta boyutuna uyum kalmaz, aynı zamanda bireyin tedavi ihtiyaçlarına göre yumuşak veya sert olması için programlanmış olabilir." umut Harmony ısmarlama bakım sağlayarak iyileşme sürelerini azaltmak mümkün olacak olmasıdır. Ekibe göre, proje inşaat aşamasının dışında hareket ediyor ve şimdi sıkıntı mücadele stimülasyon sağlayarak Haziran ayında sağlıklı kişilerde ve ekran arayüzleri ya da kurtarma ile yardım oyunların nihai katılımıyla başlayacak olan çalışmaların üzerinde duracağız ve seansları sırasında motivasyon sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder