11 Temmuz 2015 Cumartesi

Hafif Yüksek Enerji Sıvı Lazer (HELLADS) Canlı yangın testleri için hazırlanan

Yeterince taktik uçaklar tarafından yapılacak bir yüksek güçlü lazer silah ışığı laboratuvar dışına ve test zemine taşındı. Genel atomik Havacılık Systems'in Yüksek Enerji Sıvı Lazer Savunma Sistemi (HELLADS) onun ABD Hükümeti Kabul Test Prosedürü bitmiş ve canlı yangın testleri için New Mexico'daki White Sands Füze Menzili yolunda olduğunu olmuştur. Lazer silah son yıllarda büyük atılımlar yaptık, ancak en çok gol aranılan bir sistem uçak ve diğer çok mobil platformlarda monte edilebilir, böylece hafif yüksek güç evlenmek olmuştur. Bir sonucu DARPA programının , tüm elektrikli HELLADS henüz 150 kW lazer yumruklar sadece onda boyutu ve karşılaştırılabilir sistemlerin ağırlığıdır.

HELLADS için DARPA'nın kısa bir taktik uçakta yüklü olabilir yüksek güçlü hava-toprak lazer içindi. Bu kW başına 5 kg (11 lb) altındaki tartmak ve 3 metreküp (105 kübik ft) bir hacme sahip gerekiyordu. Genel Atomics göre, bu gelişmiş üretim yöntemleri olarak kuyu gibi, özel lazer malzeme ve optik dayanan ikinci ve üçüncü nesil lazer sistemlerinin geliştirilmesi gerekmektedir.

Sonuç £ 2.000 (907 kg) altında ağırlığında bir all-elektrikli 150 kW lazer. Genel atomik Bu herhangi elektrikle çalışan lazer en yüksek lazer çıkış gücü için dünya rekoru, henüz özellikle düşük güç tüketimine sahip ve dünyanın en yüksek parlaklık lazer diyotların oluşturulmasını, kompakt pil depolama sistemi ve termal depolama gerekli olduğunu söylüyor Sistemler White Sands testler için HELLADS bir zemin tabanlı yapılandırma olacak ve Karşı-Roka, Topçu ve Harç (tıka basa), ve karşı-hava ve karşı-füze rolleri için askeri hedeflere karşı ayarlanır. Sistem gerekli ışın kalitesi, lazer gücü, verimlilik, boyutu ve ağırlığı görülüyorsa, daha da geliştirilmesi için devam edecektir. Genel atomik dağıtıldığında, HELLADS uçaklarda, ancak devriye gemileri ve zırhlı savaş araçları değil sadece monte edilebileceğini söylüyor.

"HELLADS egemen savunma devrim ve bizim warfighters önemli bir taktik avantaj sağlamak için potansiyeli olan taktik silah sistemlerinin yeni neslini temsil," Ihlamur Mavi, Genel Atomics CEO'su. "Bu yüksek güç lazer teknolojisi son derece kompakt silah sistemi içine olgun ve saha testleri için dağıtılabilir görmek dikkat çekicidir. Bu ABD Savunma yeteneği üzerinde yapacağı etkiyi tanık daha da dikkat çekici olacak. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder