15 Temmuz 2015 Çarşamba

Kentsel Yosun Canopy oksijen 4 hektarlık ormanın yetmeyecek üretecektir

Londra'nın ecoLogicStudio Milan "Besleme Gezegen" expo onun kentsel alg gölgelik bir tam ölçekli prototip göstermiştir. Ziyaretçilere varlığına yanıt ilginç görsel efektler üretmek için ise bu "biyo-dijital" bir yapı, biyokütle şeklinde ve oksijen etkileyici bir miktar dinamik gölge, enerji üretmek için bir başka şeffaf barınak etrafında pompalanan mikroalg organizmalar ile dolu sıvıyı görür .

Güneşli olduğunda, mikroalg doğal yeşil sıvı daha derin bir gölge dönüm ve ihtiyaç duyulduğunda ekstra gölge sağlayarak fotosentez ve büyür.

gölgelik şu anda küçük bir yükleme olarak gösterilen ediliyor, ancak planın Expo Milano 2015 Geleceği Gıda District için büyütmek etmektir. Büyük kurulum doğal bitkisel proteinler olacak yüzde 80 olan biyokütle 150 kg ile birlikte, ormanlık dört hektar kadar oksijeni üretecek. Sistem ziyaretçilerin varlığı tepki - İnsanlar gölgelik her alanda yürümek, onlar yosun gölgelik akar hızını değiştiren elektro vanalar tetikler.

EcoLogicStudio dediği gibi: "Biz artık teknoloji ve mimari bir sistemik anlayış benimsemesi için, mekanik yaş tipik doğa arasındaki ayrımı aşmak için zaman olduğuna inanıyoruz malzeme arasındaki sınırların, mekansal ve teknolojik boyutlar olmuştur bu prototip. dikkatle verimliliği, esnekliği ve güzelliğini sağlamak için mafsallı. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder