9 Temmuz 2015 Perşembe

ESA'nın misyonu de-yığılmayı düşük yörünge ileri bir adım atıyor

Uzaya insanlığın acımasız yürüyüşüne düşük-Dünya yörüngesine çevre etkilerini azaltmak için ESA'nın misyonu e.Deorbit programını başlatacağını Aralık 2016 öncesinde Bakanlar ESA'nın Konseyi öncesi make-or-break yorum, yeni bir döneme girmiştir Birden enkaz arayan düşük Dünya yörüngesinden feshedilmiş uydular ve diğer potansiyel zararlı insan yapımı nesneler kaldırılması ile görevli yörüngesine sondaları her yıl.

Şu anda, çarpışan iki uydunun çok az şans hala var. Ancak, biz uzayda bizim varlığımızı artırmak olarak bu oran kaçınılmaz kadar gidecek ve böyle bir çarpışma meydana geldiğinde, bunun bir felaket zincirleme reaksiyon yaratma potansiyeline sahiptir. Uydular Iridium 33 ve Kosmos-2251 arasında bir çarpışma, bir yol daha küçük enkaz bulutu oluşturdu, bu 2009 yılında geri olduğu ISS için çarpışma uyarı sadece geçen yıl. Bu tehlikeden yolumdan istasyonu iterek başardı ESA'nın ATV Georges Lemaitre varlığı için olmasaydı, enkaz istasyonu hasarlı ve hatta yaşam kaybına yol açabilirdi.

Bu gibi kazalar ve insan yapımı enkaz kontrolsüz çoğalması, sonunda tüm ama kullanılamaz hale düşük Dünya yörüngesinde neden olabilir. Bu senaryo olarak bilinir Kessler sendromu . Adımları zaten bu olasılığa önlemek için atılıyor. Örneğin, yeni üretilen uydular, ya nadiren kullanılan mezarlık yörüngeye kendilerini iterek, ya da sadece de-yörüngede kendilerini kendi operasyonel hayatlarının sonunda zarar görmesini onları koymak için bir acil ile çalışmalıdır.

Ancak önceden mevcut sahipsiz uydular ve fırlatma araçları üst kademeleri önemli bir sorun, 2.Deorbit mücadele umuyor birini temsil. Resmen, proje, uydu tasarımı bitmiş ve üretime hazır alma sürecinde artık olduğunu söylemenin ESA'nın yoludur-B1 Faz Faz-A taşındı. "Ben yapıyoruz ilerleme çok memnunum," e.Deorbit, Robin Biesbroek için proje yöneticisi belirtiyor. "Bu aşamada biz gerçekten operasyonlar, e.Deorbit en alt tasarımı ve özellikle yakalama ve deorbit fazları kavramı üzerinde ayrıntılı girecek."

uydu tasarım şu anda uzak kesinleşmiş dan, ve ajans ve ortakları prob ile uğraşmak ve enkaz potansiyel olarak zararlı parçaları, imha edecek sadece nasıl karar henüz yok. Bu sözü, ESA uydu için bir platform olarak Vega roketinin üst aşamasını kullanma niyetini açıkladı ve şimdi kullanılarak karar verdi zıpkın tabanlı sistemi uzay önemsiz yakalamak için. Bu yoluyla enkaz snaring yaprakları ağırlıklı net veya nihai tasarım için kalan seçenek olarak bir robot kol ile kapma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder