15 Temmuz 2015 Çarşamba

Elektronik güvenlik sistemleri hafıza bir adım daha yakın biyonik beyin getirebilir

Nano güvenlik sisemleri boyutlu bir matris kullanarak memristors Teknoloji Royal Melbourne Institute (RMIT) ve University of California, Santa Barbara çalışan araştırmacılar, etkili bir insan beyninin analog sürecini taklit dünyanın ilk elektronik hafıza hücresini inşa iddia. Yerine olanları ve sıfır bir koleksiyon daha bilgi değişen birden çok iş parçacığı olarak anılarını depolayarak, bilim adamları bu cihaz tamamen yapay, biyonik beyin yaratma yolunda ilk adım olabileceği inanıyorum.

Alzheimer ve Parkinson hastalıkları gibi - RMIT of MicroNano Araştırma Tesisi'nde çalışan araştırmacılar atılım sadece yakın elektronik insan beyninin temel yönlerini üreyen onları taşır, ama aynı zamanda bir gün nörolojik durumlar için etkili tedavi sağlanmasında yardımcı olabilir inanıyorum - Yapay beynini kullanarak vücut dışında bu tür hastalıkları inceleyerek. Sonunda, hatta sibernetik implantları makul bu teknoloji geliştirilmiş olabilir. "Bu öğrenir ve depolar analog bilgileri ve bu depolanan bilgileri alınıyor hızlı belleğe sahip bir beyin gibi bir sistem oluşturarak gelmiş en yakın olan," Dr. Sharath Sriram'den RMIT Fonksiyonel Malzemeler ve Microsystems Araştırma Grubu'nun eş başkanı dedi . "İnsan beyni evrimi önceki deneyimlerine dayalı ... son derece karmaşık bir analog bilgisayar ve şu ana kadar bu işlevi yeterince dijital teknoloji ile çoğaltılamaz mümkün olmamıştır."

Yeni cihazda kullanılan Memristors (terim "hafıza dirençlerinin" bir daralma) olan elektrik direnci standart dirençler gibi sabit değildir, elektronik bileşenler, ancak daha önce bu kadar akmış olan elektrik akımı tarihinin tarafından belirlenir. Diğer bir deyişle, bir memristor uygulanmış elektrik yönünü ve büyüklüğünü "hatırlar". O "bellek" iken kapalı olduğu korur ve başka elektrik yükü uygulanan kadar yapar ki o da uçucu olmayan. Basitçe ikili bilgisayar verileri gibi ya da "off" "on" - onlara yer alan bilgiler orantılı olduğundan bu şekilde, Memristors beyin nöronları gibi hareket ederler. "Biz şimdi 'memristive' etkisi tam potansiyelini ortaya çıkarır metalik atomların ilave ile birlikte oksit malzeme kontrollü hataları veya kusurları girmiştik - bellek elemanın davranışı onun geçmiş deneyimleri bağlıdır," Dr Hüseyin diyor Nili, çalışmanın baş yazarı. "Çok yoğun ve ultra hızlı analog bellek hücreleri oluşturmak için yeteneği son derece gelişmiş biyolojik sinir ağlarının taklit önünü açıyor."

Bu, geçerli çalışma insan saçından daha ince, ultra-ince film oksit malzeme 10.000 kez Nano-ölçekli, ultra hızlı bellek bileşenleri oluşturmak için kullanılan RMIT, daha erken araştırma patlatır. Bu bellek bileşenleri artık son zamanlarda geliştirilen analog depolama aygıtı temelini oluşturan ve sonunda bir biyonik beyin üretmek için gerekli karmaşık yapay zeka ağı taklit için gerekli bileşenlere öncüsü olabilir. "Bu saklamak ve beyin yaptığı çok aynı şekilde işlem bilgilerin çok devlet hücreyi verir gibi bu yeni keşif önemli," Dr Nili diyor. "Sadece siyah ve beyaz fotoğraf alabilir eski bir fotoğraf makinesiyle düşünün. Aynı benzetme değil biz şimdi gölge, ışık ve doku ile tam renkli anıları var, sadece siyah ve beyaz anılar daha burada da geçerlidir, bu önemli bir adımdır."

Bu alanda diğer araştırmacılar tarafından çalışma gibi Northwestern Üniversitesi'nde bilim adamları bu kadar , sürekli insan beyninin hafıza fonksiyonu için olası bir elektronik analog olarak memristors umut verici gelişimini arttırır. Canlı hayvan ya da insan üzerine çalışan invazif prosedürlerden riski yoktur ki bilim adamları, insan beyni taklit için RMIT ve diğerlerinden yeni atılım ile birleştiğinde, gelecekte yapay bellek cihazları da beyin deney faydalarını fark edebilir. "Eğer vücut dışında bir beyin çoğaltmak olsaydı, bu tedavi ve nörolojik durumların daha iyi anlaşılmasına yol açabilir beyin üzerinde deney katılan etik sorunlar minimize edecek," Dr Nili diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder