4 Temmuz 2015 Cumartesi

Rosetta 67P etkin sinkholes guvenlik sistemi keşfeder

Rosetta uzay aracı, kuyruklu 67P / Churyumov-Gerasimenko (67P) yüzeyi üzerinde sinkholes bir dizi varlığını tespit guvenlik sistemi görünmektedir. Onlar kuyrukluyıldız günberi doğru hızları olarak uzay aracı tarafından gözlemlenen ediliyor giderek aktif gaz akımlarının bazıları sen sorumlusun.

Ağustos tarihleri ​​arasında - (19 mil 6) - 30 km - Yeni keşif 10 uzaklıkta Rosetta adlı OSIRIS kamera kullanılarak yapılan tüm Ekim 2014, çukurlardan 18 67P düzensiz kuzey yarımkürede pockmarking keşfedildi.


çukurlar kuyruklu yıldızın yüzeyinin altında bazı uzanan 210 m (689 ft) ile, çapı yüzlerce metre metre birkaç on arasında boyutu değişir. Duvarların iç özellikleri çukura çukurdan büyük farklılıklar olduğunu ve başka kıyasla kuyruklu bir alan üzerine sinkholes bir konsantrasyon 67P buz düzensiz dağılımı ima ki keşif not aldı bilim adamları.

"Biz çukurların içine duvarların kırık alanlarından kaynaklanan jetleri görüyorum," Güneş Sistemi Araştırma ve çalışmanın baş yazarı Max Planck Enstitüsü'nden Jean-Baptiste Vincent belirtiyor. "Bu kırıklar yüzeyin altında sıkışıp uçucu daha kolay ısındı ve daha sonra uzaya kaçmasına olabilir anlamına gelir." sinkholes özellikleri kuyruklu üzerindeki arazi yaşını ölçme bilim adamları yardımcı olabilir. Büyük çukurlar duvarları eğimli eğilimi ve bozulmuş jant özelliği ise, örneğin, aktif ve bu nedenle daha küçük çukurlar, dik duvarlara sahiptir.

ESTEC teknik merkezi, Hollanda Sebastien Besse açıklıyor "Biz bu teori geçerlidir ve bu 'zaman serisi' kuyruklu iç termal evrimi ile ilgili ise, örneğin, eğer görmek için gözlemlerimizi analiz etmeye devam ediyoruz." "Ama biz aktif çukurlar çoğu zaten Güneş'in etrafında birkaç yörüngeleri mevcut olması gerektiğini düşünüyorum, yoksa biz onların çökmeler bu sefer tetikleyen gibi patlamaları bir dizi görmeyi umuyordum."

Kuyruklu yıldız oluşturmak üzere geldi yaratılmış olduklarının, ilk - Orada teorileri bir dizi sinkholes oluşturulmasını açıklamak için Sunulan ediliyor. Diğer kayalık organlarla Çarpışmalar bir boşluğu oluşturmuş olabilirsiniz ve bu boşluğun üstünde çatı altında daha sonra malzemenin sismik aktivite veya yüceltme yoluyla yüzeyin bir bozulma ile yıkılmıştır olabilirdi.

Başka bir teoriye göre yeraltı buz mevduat bir boşluk neden karbondioksit ve karbon monoksit bırakmadan, Güneş'in ısı ile çözülmüş ve sonunda doğrudan çatı çökmeye neden yüzeye nüfuz olarak yüceltme, subatanlar doğrudan sorumlu olduğunu tutar.

Ne olursa olsun sinkholes nedeni, kendi görünümünü daha da delikleri kazı yaparken kuyruklu 67P giderek aktif komaya katkıda yüzeye yüceltmek için yeraltı malzemenin bolluğu sağladı.

Bir ile dokuz aylık görev uzatma ve 67P günberi doğru hızla hareket eden, Rosetta ve onun yeni uyanmış sidekick Philae daha esrarengiz gök gezginin bilgimizi devrim eminiz.

Rosetta bulguları ile ilgili bir makale online dergi yayımlandı Doğa .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder