10 Temmuz 2015 Cuma

Okyanus Temizleme konsepti bir gerçeklik önümüzdeki yıl olmak üzere

Plastik atık okyanusları kurtulmak için tasarlanmış bir kavram önümüzdeki yıl bir gerçeklik haline gelmektir. Boyan adlı Slat Okyanus Temizleme sistemi Japonya ve Güney Kore arasındaki sularda 2016 yılının ikinci çeyreğinde konuşlanmış olması bekleniyor. Bu, şimdiye kadar okyanusta konuşlandırılmış uzun yüzer yapı olacaktır.

Gizmag zaman ilk Okyanus Temizleme projesini özellikli , bu kanıtı-of-concept aşamaya ulaşmak için henüz oldu. O zamandan beri, ABD'nin etrafında 2.100.000 $ ve melodi bir pilot fazı crowdfunded, olumlu bir fizibilite çalışmasını tamamladı ve bir isimlendirilmiştir Yılın ödülleri 2015 Designs kategori galibi . fikir öncül okyanusta yüzen plastik parçalarını toplamak için uzun yüzer girintileri istihdam etmektir. Sistem okyanus akıntıları girintileri içine ve toplanan bir merkezi noktaya doğru plastik atık itmek için kullanılan anlamda pasif olduğunu. Deniz hayat nedeniyle onların su yüzeyinde yüzen için girintileri altından geçmek mümkün değildir.

Sistem Kore Boğazı Tsushima adasının kıyılarında görevlendirilecek. Kişi başına kirliliğinin yaklaşık 1 cu m (35 cu ft) soruna yenilikçi çözümler aramaya Japon hükümetini isteyen Tsushima'dan her yıl yıkanmış olduğu söyleniyor. Dağıtım Projesi diyor Okyanus Temizleme hiç okyanusta konuşlanmış olan mevcut en uzun yüzer yapının daha uzun yapacaktır 2,000 m (6,600 ft), 1,000 m (3,300 ft) Tokyo Mega-Float kapsayacaktır. Ölçekte artan dağıtımlar bir dizi Hawaii ve California arasında, Büyük Pasifik Çöp Patch 100 km uzunluğundaki (62-mi-uzun) sisteme, sonuçta lider, önümüzdeki beş yıl içinde planlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder