15 Temmuz 2015 Çarşamba

Bilim adamları yağ asitleri yüksek olduğunu balık bulundu sığır oluşturmak

Bu yararlı uzun zincirli yağ asitlerinin dolu çünkü sık sık, balık yemek yapmak için sağlıklı bir şey olduğunu duydum. Ne yazık ki, Batılı beslenme bizim için o kadar iyi değildir, kısa zincirli yağ asitleri içeren sığır eti, balık kısa ve daha büyük olma eğilimindedir. "Iyi" yağ asitleri yüksek olduğunu genetik mühendisliği sığır - Çinli bilim adamları, bir iş çevresinde, ancak yaratıyor. Balık obezite, kardiyovasküler hastalıklar ve nöro-dejeneratif hastalıklara karşı korunması daha yaygın olarak, omega-3 yağ olarak bilinen uzun zincirli n-3 çoklu-doymamış yağlı asitler, bir ana kaynağıdır. sığır kısa zincirli yağ asitleri, n-6 olarak da bilinir.

N-3, n-6 içine çevirmek için, Çin'in Kuzeybatı A ve F Üniversitesi ve Ulusal Sığır İyileştirme Merkezi bir araştırma ekibi, ilk olarak izole FAT1 bir nematod solucan geni. N-3 ve n-6 yağ asitleri dönüştürülmesinde önemli bir rol oynamaktadır desatüraz enzimleri için bu gen kodlar. Bilim adamları daha sonra yüksek sığır verim olması için bilinen Luxi Sarı sığır, fetal hücrelere bu geni tanıttı. Bu buzağılar sıradan ineklerin bu beş kat daha fazla omega-3 yağları üzerinde içeren et doğuyor sonuçlandı. Ne yazık ki 14 buzağıların 11 nedeniyle başta sığır bir enfeksiyon yaygın inflamasyon ve hemorajik septisemi, için, en az dört aylık bir yaşta öldü - yani daha fazla iş hala yapılması gerekmektedir.

"Orada en iyi bilimsel teknikler ve sığır insan beslenmesi için omega-3 yağları zengin bir hayvan kaynak yapmak için gerekli en iyi hayvancılıkla hakkında bilgi edinmek için çok şey, ama biz ilk adımı attık," Gong Cheng, bir kağıt başyazarı araştırma. Bu arada, diğer gruplar sığır üreterek, aynı amaca ulaşmak en ideal bir besleme olduğunu ve benzer genlerin katılmasıyla, n-3 yağ asitleri zengin FAT1 koyun, domuz ve süt ineklerinin göre - ikinci durumda, üretmek için Omega-3 yağları yüksek olduğunu süt.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder