13 Temmuz 2015 Pazartesi

Bilim adamları daha iyi ağrı kesici peşinde sinir hücrelerine kan çevirmek

Haliyle, biz acı hakkında bilmek bir sürü şey yok. Bir doku veya kan numunesi çizilir ve ele alınabilir durumlarda, vücudun etrafında karmaşık boru aracılığıyla sinyalleri çalışan hücrelerin farklı türde oluşan sinir sistemi bilimsel araştırma için zor bir görev sunuyor. Ama yeni bir çalışma şeyler kaşıntı ya da yanma neden anlayışımızı geliştirmek için umut verici, farklı sinir hücrelerine kan hücreleri döner bir teknik detaylar. Uzantısı olarak, bu böyle uykululuk ya da konsantrasyon kaybı gibi istenmeyen yan etkilere ortadan ağrı yeni biçimlerine yol açabileceği umulmaktadır.

Geri 2010 yılında, Kanada'nın McMaster Üniversitesi Mick Bhatia hücre araştırmacı kök yeni bir yaklaşımla bizim dikkatini çekti insan cilt kök hücreleri kan kök hücreleri yaratmak . Tarz lösemi ve diğer kanserlerin cerrahi kan oluşturmak ve tedavi etmek için çaba ilerleyen, bu süreci aerodinamik. Onun en son çalışması aynı damarda devam ediyor, ama onların sinir hücrelerinin çeşitli içine birilerinin kan örneğinin dönüştürme yöntemi gösterilmiştir. Bu gövdenin geri kalanı periferik sinir sistemi ile birlikte, beyin ve omurilik, merkezi sinir sistemi, hem de içerir. düşünme bu eşi görülmemiş erişim farklı uyaranlara farklı kişilerde farklı hisler tetikleyen neden böyle bir hastanın spesifik sinir sistemi ve adres çalışma soruları sağlayacak olmasıdır.

"Şimdi kan örnekleri almak ve nörolojik sistemlerin temel hücre tiplerini yapmak kolay alabilir - merkezi sinir sistemi ve periferik sinir sistemi - her hasta için uzmanlaşmış bir tabak içinde," Bhatia diyor. "Kimse yetişkin kanla bunu yapmıştır. Şimdiye kadar." patentli teknoloji aslında periferik sinir sisteminde nöronlar hedef, merkezi sinir sisteminde ağrı algısını yaratmak yerine, ilaçların yeni tür yol açabilir. umut bu ağrı kesici ilaçların yan etkilerini azaltmak olmasıdır.

"Sen sadece acı uzağa gitmek istiyorum, uykulu veya habersiz hissetmek istemiyorum," Bhatia diyor. "Ama, şimdiye kadar, hiç kimse yeteneği vardı ve aslında farklı ilaçlar periferik sinir sistemi ve bir hasta spesifik olarak merkezi sinir sistemini veya kişiselleştirilmiş bir şekilde hedef şey bulmak için test etmek için teknolojiyi gerekli."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder