30 Temmuz 2015 Perşembe

zararlı elektron üreten güneş enerjili şok dalgası

Geri Ekim 2013 yılında, iki NASA sondaları bu olay üzerine veri toplama, dünyanın manyetik alanını vurmak gibi bir güneş dalga gözlemlemek için mükemmel bir konumda idi. Bu veriler artık zararlı, yüksek hızlı parçacıklar Dünya'nın radyasyon kemerleri oluşturulur hangi işlemi açığa MIT Haystack Rasathanesi ve Colorado Üniversitesi'nden bilim adamlarının ekipleri tarafından analiz edilmiştir. Veri NASA'nın tarafından toplandı

Van Allen Sondalar - uzay aracının bir çift Van Allen radyasyon kemeri olarak bilinen Dünya'nın manyetik alanının, içinde bulunan radyasyon kemerleri içinde yörünge. Sondalar 'misyonunun bir birincil hedefi kemer uydu ve uzay aracı elektroniği zarar, 1,000 km / saat (6214 mph) dünyanın etrafında hareket yüksek hızlı parçacıklara doğuran tam olarak nasıl sorusuna cevap etmektir.

Dünya'nın etrafında aynı yörüngeye korumak iki sondaları, gözlemleyerek, bu 2013 ilk sonda güneş dalga sırasında güneş bakan 8 Ekim vurunca shockwave etkilerini kaydetmek için mükemmel bir konumda idi bir saat geride takip, ikinci, olayın sonrasını kaydedildi ise radyasyon kuşakları shockwave, dünyanın manyetik alanını karşılaştı hemen önce.

Bir manyetiksonik darbe olarak bilinen - - ters yönde veriler güneş shockwave Dünya'nın manyetik alanı zıpladı zaman, bir manyetize ses dalgası meydana ortaya koymuştur. Birkaç dakika içinde, ses dalgası düşük enerjili parçacıkları yukarı süpürme ve 4 milyon elektrovolt'ta 3 ila enerjileri onlara hızlanan, radyasyon kemerleri olsa hareket gezegenin uzak tarafına yayılır. Ultrarölativistik elektronlar olarak bilinen bu parçacıklar önemli hasara neden uydular ve diğer uzay aracı geçebilir.

Bir dakika içinde, dalga on kat varlığı bu parçacıkların sayısı arttı. Bu onların hızı manyetiksonik nabız şey ekibi olarak ifade ettiği eşleşirse parçacıkların dalga enerji kazanmak için daha muhtemel olduğu tespit edilmiştir "drift rezonans." Artık bir parçacık darbesi ile etkileşim, daha o hızlanır. Çalışma ilk tam gözlem ve Dünya'nın radyasyon kemerleri güneş shockwaves etkilerinin analizini temsil eder, ama öğrenmek için hala çok var. "Bu nispeten küçük bir şok oldu," gözlemevi müdürü John Foster dedi. "Biz onlar kadar olabileceğini biliyoruz, çok daha büyük ... Bu bizim radyasyon kemeri fiziğini anlamak nasıl buzdağının ucu olabilir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder