23 Temmuz 2015 Perşembe

Gelecek itfaiye "dizginleri robotlar" rehberlik edilebilir

Itfaiye arama kurtarma veya yapmak için duman dolu binalara girmek gerektiğinde, sık sık düşük görünürlük muzdarip ve genellikle duvarlar boyunca kendi yolunu hissediyorum ya da ipleri izlemeniz gerekir kurşun itfaiyecinin tarafından sarılır. Her itfaiyeci tarafından taşınan oksijen sınırlı kaynağı ile ciddi bir şekilde bu ortamlarda görevlerini yürütmek için kapasitelerini sınırlandırabilir görmek için yetersizlik yüzünden yavaşladığını. Şimdi King College London ve Sheffield Hallam Üniversitesi'nde araştırmacılar bile kalın duman ile onlara rehberlik yardımcı olabilir İtfaiyeciler için bir prototip robot asistanı geliştirdik.

Aksine bir daha bağımsız bir robot itfaiyeci kendi içinde, bu cihaz bunun yerine itfaiyeci robot tutunarak arkasında aşağıdaki ile bir kurtarma alana bir itfaiye açan bir rehber köpek gibi biraz hareket etmek amaçlanmıştır "dizginlerini." Araştırmacılara göre, bu dizginleri üzerinden iletilen titreşimler yolunda herhangi bir engel büyüklüğü ve şekli hakkında kullanıcıyı uyarmak olarak itfaiyeci, tehlikeli, düşük görüş şartlarında arasında hızla hareket etmesine olanak sağlar. Anlaşılan o ki, hatta aynı zamanda kullanıcı görünmeyen bilinçdışı insanlara bulmanıza yardımcı olabilir gibi onların pliability veya sertlik olarak karşılaşılan nesneler, ilgili diğer bilgiler sağlayabilir.

Dokunsal sensörler ile donatılmış, yeni rehberlik robotu sağlamak için tasarlanmıştır dokunsal geribildirim nesneleri çeşitli gösterir yönlendirilmektedir kullanıcıya. Bir gerçek dünya durumda, araştırmacılara göre, itfaiyeci uzunluğu boyunca elektronik mikro-vibratörler içeren özel bir kovanı don olurdu. Bütün kolunu çevreleyen, kol itfaiyeci robot tarafından geri gönderilen sinyalleri yorumlamak için eğitilmiş olacağını geribildirim sağlamak için tasarlanmıştır. Ekip robot prototipi guider böyle ileriye doğru hareketine tereddüt ya da direnç yokmuş gibi, çok itfaiyeci reaksiyonlar herhangi bir değişiklik yanıt vermek için tasarlanmış olduğunu iddia ediyor. Bu durumda, rehberlik robot onun kullanım hızını maç yavaşlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder