25 Temmuz 2015 Cumartesi

Daha verimli karbon yakalama vaat

Biz zaten geliştirilen teknolojilerin bir dizi gördüm karbondioksit emisyonlarını yakalama bacalardan veya diğer kaynaklardan, ama çoğu bir sınırlama var - bertarafı için yakalanan CO2 geri amacıyla, enerji önemli miktarda ihtiyaç vardır. Şimdi ise, Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesi bilim adamları onun yükünü vazgeçmek için çok daha az enerji gerektiren yeni bir karbon-yakalama malzeme geliştirdi. Malzeme metal ve organik bileşimlerden oluşan kompozit olan metal-organik bir çerçeve (MOF) 'in bir türüdür. Bu durumda, metal magnezyum ya da mangan (uygulamaya bağlı olarak) ve organik bileşikler, nitrojen bazlı, ya olduğu diaminler .

Diğer Mofs gibi, mikroskopik paralel kanal içeren gözenekli bir yapıya sahiptir. Doğru sıcaklık ve basınç muhafaza edildiğinde, bu kanallardan geçen havanın CO2 molekülleri malzeme ile bağlanır. filtrasyon işlemi devam ederken sonraki moleküller zaten Orman Bakanlığı'nın sıkışıp olanlar ile bağlanan süreç, daha etkili olur. gerekli basınç kullanılan metalin türüne göre değişir iken, diamin sentezlenir nasıl bağlı oda sıcaklığından 100 ° F (38 ° C) arasında olabilir çalıştığı sıcaklık. Malzeme doymuş sonra, sadece Tutukladığı sıcaklıktan daha sıcak 50 ° C (90 ° F) olmak üzere toplam olan bir sıcaklığa ısıtılarak CO2 molekülleri serbest bırakmak için yapılabilir.

Bunun aksine, çok sayıda santraller şu baca gazları, CO2 molekülleri onlarla bağlanması (ki diaminler bir tür olan) aminleri içeren su kabarcıkları geçirildi tarafından filtre edilen bir karbon-yakalama tekniği kullanmaktadır. Daha sonra aminlerden yakalanan CO2 serbest bırakmak amacıyla, bununla birlikte, su, 150 ° C (250-300 ° F), 120 kadar bir sıcaklığa ısıtılması gerekmektedir. Üniversiteye göre, tüm süreç bazen fabrikasında üretilen gücün yüzde 30'a kadar tüketebilirsiniz. Malzeme bir santralindeki bir pilot çalışmada test edilecek için planlar artık diyoruz. Kurşun bilimci Prof. Jeffrey Uzun ayrıca denizaltı, hatta Uluslararası Uzay İstasyonu gemiye hava arındırmak için kullanılan olabilir umuyor. Araştırma bir kağıt geçenlerde dergide yayımlandı Doğa .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder