20 Temmuz 2015 Pazartesi

Audi sadece havadan ve sudan dizel yakıt yarattıa

Audi iklim değişikliğine geldiğinde büyük bir göçük yapmak potansiyeline sahiptir içten yanmalı motorlar için yeni bir yakıt yapıyor - sentetik dizel sadece su ve karbondioksit yapılır çünkü.

Dresden Alman başlangıç ​​Sunfire tarafından işletilen şirketin pilot tesisin, "e-dizel" Bu ayın ilk toplu üretti. Eğitim ve Araştırma Johanna Wanka Alman Federal Bakanı başarı anısına, onun çalışma arabası, bir Audi A8 yakıt birkaç litre koydu. baz yakıt ", mavi ham" olarak anılacaktır ve rüzgar, güneş ya da hidroelektrik gibi yenilenebilir kaynaklardan elektrik alarak ve geri dönüşümlü elektroliz yoluyla sudan hidrojen üretmek için kullanarak başlar. Hidrojen daha sonra, iki kimyasal işlemlerde CO dönüştürülmüş CO2 ile karıştırılır ve elde edilen reaksiyon uzun zincirli hidrokarbonlardan yapılmış bir sıvının üretilmesi - bu daha sonra nihai ürünü oluşturmak için rafine edilir, mavi, ham, sentetik e olan Dizel.

Audi işleminde kullanılan karbondioksit şu anda biyogaz tesisi tarafından sağlanan, ancak, daha sürecin yeşil etkileri ekleyerek, CO2 bazı atmosferin dışına sera gazı alarak, ortam havasındaki doğrudan yakalanır söylüyor. Sunfire analizi sentetik dizel özellikleri fosil yakıt üstündür gösterir ve kükürt ve fosil bazlı yağ eksikliğine daha çevre dostu hale getirdiğini iddia ediyor. Yenilenebilir enerji kullanarak yakıt oluşturma sürecinin genel enerji verimliliği Audi göre yaklaşık yüzde 70 olduğunu. "Motor daha sessiz ve daha az kirletici oluşturulmaktadır çalışır," Sunfire CTO Christian von Olshausen diyor.

çoğu zaman zaten biyodizel yakıtları ile yapılır yakıt, dizel yakıtının ile kombine edilebilir. Dresden pilot tesis önümüzdeki aylarda günde sentetik dizel yaklaşık 42 galon (160 lt) üretmek için ayarlanır ve iki şirket sonraki adım büyük bir tesisi inşa etmektir söylüyorlar. "Biz ilk satış siparişi alırsanız, bizim teknoloji ticarileştirmek için hazır olacak," von Olshausen diyor. Sunfire sentetik dizel için piyasa fiyatı Avrupa'daki güncel dizel fiyatları daha yakın rekabet ya da biraz daha pahalı olacağını litre başına 1 ile 1.5 Euro arasında olabileceğini öngörmektedir, ancak gerçek rakamın elektrik fiyatına büyük ölçüde bağımlı olacak .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder