20 Temmuz 2015 Pazartesi

Astronotların yeşil başparmak beslemek 3D yazdırılabilir AstroGro sistemi

Dünya yörüngesine ötesinde İnsanlı misyonlar evden herhangi ikmal yapmadan ucunda yıllarca kapsül ortamı mürettebat beslemek ve korumak için nasıl oldukça önemli sorunuyla karşı karşıya. NASA meydan ürünü, AstroGro bu sorunların ele alınmasını hedefleyen bir boşluk bahçe pod olduğunu. Bu çoğaltılan ve uzayın derinliklerinde iken değiştirilebilir bir sistem üretmek için 3D baskı dayanır.

Uzaya bakkaliye ve diğer sarf yüzlerce ton taşıma kaçınmanın bir yolu ek gıda yanı sıra gemide, hava ve insan atıkları geri dönüşüm ve ekipmandan dışarı çıkarılması gibi toksinleri, kaldırılması bir yolu olarak bitkilerin kullanmaktır. Buna ek olarak, taze gıda ve büyüyen bitkilerin görme mürettebat moral önemli bir destek olacaktır. onboard uzay bahçe fikri eski bir ve temelde ses, ama aynı zamanda uygulamak için zor biri. Bu tablo için yeterli gıda büyümek zorunda kalmaz, ama o kadar ölçeklendirme, mürettebatın değişen ihtiyaçlarına uyum sağlayabilecek esneklikte olmalıdır ve talep gerektirir aşağı. Aynı zamanda teknolojinin eve iyileştirmeler bulur gibi kolayca değiştirilebilir olmalıdır.

NASA'nın 2015 Parça Baskı Kendi Gıda meydan derin uzay görevlerinde astronotların beslemek için yeni teknolojiler yaratma amaçlı AstroGro farklı bir yönde baskı açısı aldı. Diğer girişler konsantre olurken yiyecek yazdırırken , AstroGro yiyecek yetiştirmek için bir 3D baskılı cihazı tasarladı. AstroGro LED ışıkları, bir sulama sistemi ve optimum büyüme koşullarını sağlamak için yapay zeka kullanan bir elektronik izleme sistemi ile donatılmış plastik bakla oluşur.

Optimum büyüme için sıcaklık, aydınlatma ve hidrasyon ayarlayabilirsiniz bir akıllı telefon uygulaması ile kontrol edilir. modüler, ölçeklendirilebilir organik bahçe bakla, bitkiler izlemek değişen koşullara uyum ve sözde yeterince basit bir çocuk tarafından işletilecek olan tek bir bilgisayar kontrol sistemi altında birden bakla idare edebiliyoruz. bakla sadece organik atıkları geri dönüşüm, ama onlar da aşağı erimiş ve yeniden kullanılabilir yapılır plastik.

İzleme bitki büyüme ve sağlık için, AstroGro bir radyo frekansı (RF) absorpsiyon ölçümü sistemi kullanır. Geliştiriciler AstroGro su molekülünün emme frekansı 2.45 GHz, çalıştırmak telsiz anten bir çift vardır bu yüzden kamera izleme, ekipman ve bilgisayar algoritmaları çok fazla yatırım gerektirdiğini söylüyorlar. Bir yönlü verici anten alıcı anten ve enerjisinin çoğunu absorbe edilir sistemin nasıl önlemlerine bitki aracılığıyla radyo dalgalarını bakliyat. Daha büyük ve daha sağlıklı bitki, emilim artar. Radyo dalgaları daha verimli bir şekilde uygun artan sıcaklığa getirmek için bitki ısıtmak için kullanılabilir.

AstroGro sistemi mevcuttur ışık kalitesini ve yoğunluğunu yargıç spektral filtreler ile ışık sensörleri bulunmaktadır. Yetersiz kalırsa, LED ışıklar istenilen frekansta ek ışık sağlar. Buna ek olarak, bakla, toprak nemi izler hidrasyon döngüsünü hesaplar ve en iyi pH seviyesinde programa su sağlar. bakla da sıfır yerçekimi telafi edebilir. Altıgen tekerlek çerçevesi onları ayarlayarak, onlar yerçekimi eksikliği telafi ve doğru büyümeyi sağlamak için yeterince hızlı döndürmek için yapılabilir.

Ama AstroGro bakla önemli özelliği, talebi karşılamak için daha fazla sayıda basılmış yeni mahsuller için farklı bölmeleri üretmek veya aşağı erimiş ve geri dönüştürülebilir olmasıdır. Dünya'dan gönderilen Güncellemeler bakla yükseltme ya da nakliye maliyetleri ortadan kaldırır, çünkü bile bir uzay istasyonunda faydalıdır iyi tasarımları, bunların yerine kullanılabilir. Buna ek olarak, geliştirme ekibi piyasaya ev veya daha yakın gıda büyüyen bir yolu olarak yeryüzünde uygulamaları sahip olarak AstroGro görür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder