17 Temmuz 2015 Cuma

Bonhams açık artırma Tarihsel bilimsel davranır kadar

Bilimde, işler hızlı hareket edebilir ve bir kez övülen enstrümanlar genellikle yol kenarına bırakılır. Dünyada Bonhams müzayede evleri düzenli bilimsel başarı tarihinin üzerinden küçük bir gezintiye ne yatırım teknolojik meraklı davet em off 'em up ve toz' kepçe daha önce iddia ettik en gözardı koleksiyon pazarları biridir. Londra'daki Bonhams 'yaklaşan bilimsel, teknolojik ve mekanik Müzikal Instrument açık artırma testereler ve el-krank mekanik hesap makineleri karışımı bir parçası amputating ile nadir ve eşsiz koleksiyon bir dizi sergileyecek.

Eğer kaçak karmaşık matematik problemlerini çözmek için gerekli biri olsaydı 1948 yılına kadar, sen seçenekleri bir sürü yoktu. Tabii, mekanik hesap makineleri birkaç yüzyıl boyunca etrafında olmuştu, ama bu makineler mobil diyebileceğimiz değildi. Avusturya doğumlu mühendis Curt Herzstark ve el işi girin. O ilk 1930'ların sonunda taşınabilir mekanik bir hesap makinesi hayal, ama Alman ordusunun işgali o bir toplama kampına fırlattı edildi özellikle bir kez, beklemeye, bu özlemlerini koydu. Ama Nazi onun teknik anlayışlı mahrem olduğunu ve gizli askeri projeleri için bir köle işçi fabrika binası hassas parçalar bir konuma yoluyla ona bir rahatlama sundu

Herzstark en emelleri Nazilerin sonra yakalandı rüzgar, küçük bir hesap makinesi inşa etmek. Onlar bir kenara götürdü ve o çalışma versiyonunu üretmek mümkün olsaydı, onlar onu Führer yaptığı projesini hediye onurunu göze söyledim. Herzstark ve yoldaşı mahkumlar mühendisi detaylı tasarımlar kadar çekmişti hangi noktada, 1945 yılında serbest olacaktır. O makinistlerin bir cebe sığacak kadar küçük ilk mekanik hesap makinesi olarak kabul edilir ne üç çalışma prototipleri üretmek başardık bir Alman fabrikaya bu aldı. Curta hesap çok biber değirmeni gibi görünüyor. Kullanıcılar kendi tarafında dikey sürgüleri ayarlayarak hane girmek. Bu rakam daha sonra çarpılır edilebilir çıkarılır ya da üstünde dönen bandın değişiklik yapma ve daha sonra kolu çevirerek bölünmüş, ekledi. hesap daha sonra cevap dışarı krank ve üst yüzeyinde basamaklı bir daire görüntüler.

Mühendislik ve zaman için son derece pratik bir harikası, tahminen 150.000 Curta hesap 1970'lerde elektronik hesap makineleri çıkmadan önce yapılmıştır. Tip 1 US $ 125 satıldı. Önümüzdeki ay açık artırmada azından 615 $ ile 950 $ arasında verim bekleniyor. Bizim pike ilgi için başka teklif 1700'lerden kalma handsaws bir çift oldu. Bugün ampütasyonun ihtiyaç duyan günümüz tıbbi malzeme ve komplikasyonları en aza indirmek için yüksek eğitimli cerrahlar güvenebilirsiniz. 18. yüzyıl Avrupa'sında, prosedür, iyi, kaba kenarlarda biraz fazla oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder