22 Temmuz 2015 Çarşamba

Meme dokusu yaşlanma etkilerini önlemek için ipuçları vermektedir

Biz eski kök hücrelerin varlığında düşüş ile ilişkili olduğu düşünülmektedir büyüdükçe bizim dokusunun yetersizlik kendini tamir. Yani kök hücre fonksiyonu norm korunmuş olabilir, eğer yaşlanma süreci ve kanser gibi doku dejenerasyonu yan etkileri, etkileri olabileceğini izler.

Toronto Üniversitesi'nden bilim adamları yaşlanma etkilerini önlemek için manipüle edilebilir dokusunun gelişimini bulma, genetiği değiştirilmiş farelerin meme bezleri üzerinde araştırma yoluyla bu düşünce çizgisini izlemiştir. Profesör Rama Khoka önderliğinde, araştırmacılar yıkmak ve sonra doku yeniden enzimler ve bu süreci düzenleyen inhibitörleri arasındaki ilişkiyi araştıran bulundu. Bu unsurlar etkili yeniler ya da muhtemelen kansere yol bozulmaya başlar olsun doku sağlığını dikte etkileşim ve nasıl metalloproteinazların ve metalloproteinazların doku inhibitörleri (TIMP), olarak da bilinir.

Araştırmacılar doku üzerindeki etkileri gözlemlemek için çeşitli kombinasyonları ile deney, TIMP'lerin dört farklı türde en az birini eksik oynanmış farelerin çalıştı. Onlar TIMP1 ve TIMP3 kaldırma kök hücrelerin sayısı aslında artırmak ve farelerin yaşamları boyunca genç kalmıştır meme dokusunda ortaya çıkan, fonksiyon devam etmek neden olduğunu keşfetti. "Normalde farelerde altı ayda doruğa ulaşır kök hücrelerin bu havuzları, görecekti, düşmeye başlar," Khoka diyor. "Sonuç olarak, meme bezleri Ancak, biz hayatın her aşamasında onları ölçüldüğünde bu belirli farelerde, kök hücreler sürekli olarak yüksek kaldığını gördük. Oluşmasını meme kanseri riskini artırır, dejenere başlar." Genel olarak, yan-ürün kök hücrelerin daha yüksek bir miktarda olan bir potansiyel kanser artan bir risk oluşturur. Ancak, araştırmacılar normal daha büyük risk altında bu değiştirilmiş fareler bulduğunu söylüyorlar.

Buradan, bilim adamları doku yaşlanma belirli TIMP'ler etkilerini kaldırma neden bu süreç hakkında daha fazla bilgi ve kurmayı umuyoruz. Khoka bu teknik kanser gelişimini durdurmak için ve terapötik bir tedavi biçimi olarak uyarlanabilir kullanılabilir araştıracaktır planlamaktadır. takımın araştırma dergisi görünür Doğa Hücre Biyolojisi .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder