8 Temmuz 2015 Çarşamba

Jaguar Land Rover mücadele kamera sistemleri teknolojisini kullanır

Jaguar Land Rover çukurların kamera sistemleri başına İngiltere'de hasar 2800000000 £ (US $ 4,3 milyar dolar) değerinde her yıl neden olduğunu iddia ediyor. Genellikle çok geç olana kadar, onlar delebilecek veya parçalamak lastikler, hasar jantlar ve süspansiyonlar ve akslar kırmak görünmeyen bakıyorlar. Şimdi şirket sadece konumu ve çukurların şiddetini tespit edemez Derin çukur Uyarısı sistemi, gelişmekte olan, kırık düşene, baca ve benzeri tehlikeler kaldırdı, ama aynı zamanda onlar hakkında diğer araçları uyarabilir.

"Bizim MagneRide donanımlı Range Rover Evoque ve Keşif Spor taşıtlar tekerlekleri altında yol yüzeyi profil ve çukurların, yükseltilmiş baca ve kapakları kırık drenaj tanımlamak için izin gelişmiş sensörler özelliği," Mike Bell, Küresel Bağlantılı Otomobil Direktörü Jaguar Land Rover diyor . "Süspansiyon yüksekliği araç ve değişikliklerin hareketini izleyerek, araba sürekli yolculara dengesiz ve bozuk yol yüzeylerinde daha rahat bir sürüş vererek aracın süspansiyon özelliklerini ayarlamak mümkün değildir."

Jaguar Land Rover şu anda böyle yaklaşan tehlikeleri diğer araçlar uyarmak için bulut veri paylaşımı olarak teknoloji uzanan üzerinde çalışıyor, bu yüzden sürücülerin yavaşlatmak ve hasarı önlemek ya da araba otomatik olarak askıya ayarlayabilirsiniz yapabilirsiniz.

Derin çukur Uyarısı içine monte edilecek Range Rover Evoque gelişmiş ileriye dönük stereo dijital kamera yer alacak araştırma aracın. ikincisi çukurların öncesinde yolu tarama ve araba onlara ulaşır bile önce onların şiddetini tahmin edecektir. Fraunhofer benzer gelişmekte olan obruk algılama sistemi , ancak LIDAR dayanır ve yol bakım otoriteleri hedefleniyor.

"Sonuçta, önümüzdeki yolu algılama ve tehlikeleri değerlendirmek özerk araba bizim yolculuğa önemli bir yapı taşıdır," Bell diyor. "Gelecekte, otomatik araba onun şeritten çıkan ve diğer sürücüler için tehlike yaratmadan çukurların etrafında bir araba rehberlik verebilecek sistemler geliştirmek için arıyoruz. Pothole tehlike yeterince belirgin olsaydı, güvenlik sistemleri yavaş ve hatta araba durduramaz etkisini en aza indirmek. Bu, tüm güvenli ve keyifli sürüş gerçekliği gelecekte özerk olmasına yardımcı olabilir. "

Şirket ayrıca otomobil tarafından toplanan anonim bilgiler otoriteleri ve hız onarım derhal yol tehlikeleri bildirmek için nasıl kullanılabileceği üzerinde Coventry City Konseyi ile araştırma yürütüyor. Sonunda, şirket pothole ve GPS konum görüntüleri temin edebilmek umuyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder