20 Temmuz 2015 Pazartesi

Sağ beyin içine epilepsi ilaçları teslim edebilen İmplante mikropompa

Epilepsi için bir umut yeni bir tedavi direkt olarak derin beyin içinde, o neden nöbetler sinir hücrelerini hedefliyor. Tedavi sağlıklı beyin bölgeleri etkilemeden beyin ilgili alanları inhibe etmek için bir elektronik mikropompayı ve bir antikonvülsan ilaç kullanır. Bu in vitro fareler üzerinde umut verici ilk sonuçlar olmuştur ve şimdi canlı hayvanlar üzerinde test edilecektir.

 Çok az epilepsi ilaçları başarıyla klinik pratikte bunu yapmak. Diğerleri amaçlanan hedefe ulaşmasını engellemek uyuşturucu vücudun doğal savunma tarafından etkisiz hale getirilir ise zararlı (ya da zararlı) yan etkileri birçok sonuç. Oysa dünyada yaklaşık 50 milyon epilepsi hastalarının yüzde 30'i mevcut tüm tedavilere dirençli.

Sistem Nörobilim Enstitüsü, Ecole des Mines de Saint-Étienne ve Linköping Üniversitesi araştırmacıları, sağlıklı beyin bölgeleri etkilemeden epilepsi kontrol edebilecek bir tedavi oluşturulması yoluyla bu sorunla mücadele için çalıştı. Onların çözümü saç telinden 20 kat daha ince bir mikropompayı içerir. Ilaç taşıyan bu durumda iyonları - - bir elektrik akımı, bu micropump küçük pozitif yüklü moleküllerin uygulandığında hedef alanına doğru (veya "pompalanır") yayılmış alır. Bir kez, iyonlar beyindeki GABA A ve B reseptörleri (bu reseptörler, merkezi sinir sistemi mesajlar gönderilmeden durdurabilir) aktive eder. Bu net etkisi sinir hücresi (örneğin, nöbet katkıda) yangın bir düşük olma şansı ile hücre içine klorür iyonlarının içeriye akmasına neden olur ve hücre zarının direncini azaltır.

Prosedür fareler üzerinde in vitro çalışması için kanıtlanmıştır, ve araştırmacılar şimdi in vivo (canlı) hayvan modeli üzerinde hareket ediyor. Onlar da tedavisini birleştiren olasılığı içine arıyoruz implante mikroçip onları kendisini aktive ve bir nöbet oluşur hemen önce ilacı enjekte gömülü ve özerk tedavi oluşturmak için olanak sağlayacak onlar beyin aktivitesini ölçmek için 2013 yılında geliştirilen. Araştırma açıklayan bir kağıt dergisinde yayımlandı İleri Malzeme .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder