20 Temmuz 2015 Pazartesi

Yeni ısı geri kazanım sistemi dünyanın en enerji-verimli unı yılların Stanford biri yapar

California'daki Stanford Üniversitesi'nde, normalde haber yapmak Nobel ödüllü araştırmacılar var. Ama yeni bir yenilenebilir enerji sisteminin devreye alınması ile, kampusa mütevazı ısıtma ve soğutma sistemi, bazı başlıkları yakaladı. İlk-of-onun-tür ısı geri kazanım sistemi kullanarak, ve güneş, elektriğinin önemli bir yüzdesini çizim, üniversite sera gazı emisyonları tarafından kesilmiş 68 ve yüzde fosil yakıt kullanımı ile kesilen göreceksiniz hareket faaliyetlerini yukarı yeşillendirme olduğunu yüzde 65.

8.000 dönümlük ve 15 milyondan fazla metrekarelik (1,39 milyon m²) toplam 1.000 binaların üzerinde oluşan, küçük bir şehir daha yakındır olan bir kampüs için, CO2 emisyonları yılda yaklaşık 150.000 ton büyükçe bir çevresel etki ekleyebilirsiniz. Yeni sistem soğutulmuş su boruları ile binalar soğutma ederken, yeraltı buhar boruları ağıyla binaları ısıtmalı 1987 yılında devreye edildiğinde kez bir state-of-the-art doğal gazla çalışan kojenerasyon tesisi ne değiştirir. Binalar genellikle ısı ve (ofis ve derslik karşı bilgisayar odaları ve laboratuarları) oda sıcaklığında ihtiyaçlarına bağlı olarak aynı anda soğutma hem gerektirir.

"Eğer klima düşünüyorum veya soğuk teslim olarak değil, soğutma, daha ziyade ısı koleksiyon olarak, her şey daha net hale Temelde eğer," Joe Stagner, Stanford Sürdürülebilirlik ve Enerji Yönetimi ofisinde icra müdürü söyledi. Rotasını tamamlandıktan sonra, buhar daha sonra bina gelen atık ısıyı toplandı, soğutulmuş su ile birlikte, kondensat olarak bilinen çok sıcak su şeklinde tesis döndürüldü. Bir kez geri fabrikasında, bu aşırı ısı sadece evaporatif soğutma kulelerinde yoluyla atmosfere dışarı boşaltılır edildi.

Ama kampüs büyüme limitlerini eski sistem itti vardı ve aralıklı arızalar ızgara nispeten pahalı enerjiyi satın almak için üniversite zorladı. Aynı zamanda, bitki mühendisleri ısı ısı süresi yaklaşık yüzde 75'ini meydana buhar döngüsü ile kampüs teslim edilmeden üst üste soğutulmuş su döngüsü ile kampüs toplanan olduğunu fark ettim. Bunun üzerine, ısı geri kazanım sistemi fikri doğdu.

Daha önce şimdi sonra yeni bir sıcak su döngüsü taşır yeni ısı geri kazanım soğutucu ile soğutulmuş su döngüsü toplanan taburcu edildi Sesi (Stanford Enerji Sistemleri Yenilikleri) olarak bilinen yeni sistemde, ısı parçası olarak. sıcak su 155 binaların buhar bağlantıları güçlendirme yaparken üniversite, sıcak su borularının 22 mil ile buhar boruları değiştirildi. "Ne Sesi yaptığı kampüs böylece büyük ölçüde verimliliği artırarak, ısıtma yerine israf için sıcak su yapmak için soğutma sisteminden atık ısıyı almak için elektrikle çalışan ısı pompaları kullanmak ise," Stagner diyor. "Ve yerine doğalgaz bu sisteme güç için elektrik kullanarak, yenilenebilir güç kullanabilir ve gaz yakmak ve hava kirliliği yaratmaz."

Özellikle sistemi için tasarlanmış patentli yazılım tarafından işletilen, Sesi önceki dağıtım sisteminde bir sorun oldu ısı kaybını azaltırken, önceki kojenerasyon tesisi yüzde 70 daha verimli olduğu iddia ediliyor. Ayrıca 2050 boyunca kaçınılmaz kampüs büyümeyi karşılamak için Ve buhar artık atılır olacak, çünkü yeni sistem çevirir merkez fabrikasında kullanılan su, yaklaşık yüzde 70 tasarruf edecek, ek yüzde 25 kapasite ile inşa edilmiştir Kampüste kullanılan toplam su miktarı bir 15-18 oranında tasarruf sağlar.

Sesi bir başka önemli yeşil yönü Stanford en yaklaşık yüzde 53 oranında sağlayacak bütün bunlar kampüsünde kurulacak çatı güneş panelleri 5 megavat ile birlikte Kaliforniya'da 300 dönümlük (121 hektar) üzerine inşa ediliyor 68 megavatlık zirve güneş çiftliği, bir elektrik. Gerisi yeşil olacak üniversitenin gücünün en az yüzde 65 oranında, yani yaklaşık yüzde 25 yenilenebilir kaynaklardan (ve büyüyen) den olduğu Kaliforniya'nın enerji ızgara, satın alınacaktır.

"Biz, sürekli olarak verimli sistem operasyonunu yönetiyor yeni icat 'model öngörülü kontrol' yazılımı tarafından temiz elektrik tarafından desteklenmektedir ve çalıştırın, sıcak ve soğuk termal enerji depolama hem, özellikle bu ölçekte, dünyada böyle başka hiçbir sistemin biliyorum" Stagner diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder