20 Temmuz 2015 Pazartesi

Şiddetli kanser ağrısının için tetikleyici belirlenmesi ağrı seçeneklerini genişletmek için

Kanserlerin bir dizi hastaları için ağrıya neden olabilir rağmen, çalışmalar en rahatsızlığa neden baş, boyun ve prostat tümörleri göstermiştir. Yeni bir araştırma tetikleyicisi olarak belli bir genin tanımlanması ve bilim adamlarına daha iyi hedeflenmiş ağrı kesici tedaviler geliştirilmesi umudunu vererek, bu ağrının kaynağına daha fazla ışık tutmuştur.

 Toronto Üniversitesi'nden Dr David Lam baş ve boyun kanserleri inceleyerek başladı, şartlar her yıl tüm dünyada 550.000'den fazla insanı etkileyen dedi. Bu araştırma ile, Lam ilginç bir keşif üzerine oldu: Bu hastaların büyük çoğunluğu erkek olduğu. Bu TMPRSS2 denilen genetik bir belirteç rolünü araştırmak için onu istenir, bir artan varlığı prostat kanseri daha agresif formları ile ilişkili olduğu gösterilmiştir.

Ne Lam bulundu TMPRSS2 geni gerçekten baş ve boyun kanserlerinin olanlar mevcut, ve prostat kanserli hastalarda daha büyük hacimlerde oldu. O gen vücudun sinir ağrı reseptörlerinin temas geldi izlerken, kanser hücrelerinin yüzeyinde TMPRSS2 aktivitesini gözlemlemek mümkün oldu.

Lam araştırması TMPRSS2 düzeyleri ve deneyimli ağrı düzeyleri arasında açık bir ilişki kurulması gelen belki de en önemli bulgu gelmek. O, büyük bir acı yaşadı sinir ağrı reseptörlerinin ile temas genin daha bulundu. O ve aynı zamanda bilinen diğer kanser türleri içinde TMPRSS2 rolünü inceleyerek bu üzerine inşa ekibi, göğüs ve melanomlarda olduğu gibi, daha az bir ölçüde de olsa, ağrıya neden. Ekip TMPRSS2 seviyeleri önceki çalışmalar bu farklı kanser türleri ile ilişkili ağrının miktarları hakkında öne sürmüştü ne mükemmel uyumlu bulundu.

Kanser ağrısının azmettiren sıfatıyla TMPRSS2 tanımlanması ifadesini hafifletici ağrı yeni biçimleri önünü düşündürmektedir. Bu sayede şu anda morfin gibi opioid aile ilaç sınırlıdır yeni ağrı kesici seçenekleri sunan, üretim ya da vücudun sinir ağrı reseptörleri nüfuz kabiliyetini sınırlayan daha hedefli kanser tedavileri görebilirsiniz. "TMPRSS2 kanser ağrısı sürücüler keşif kanserleri acı neden başka bir yol gösteriyor," New York Üniversitesi Diş Hekimliği Koleji ve çalışmanın yazarlarından biri olan Dr. Brian Schmidt diyor. "Hastalardaki aktivitesinin inhibisyonu, kanser ağrısı tedavisi için yeni bir form sağlayabilir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder