28 Temmuz 2015 Salı

Düşünce kontrollü uçak

Eğer robotik ve nöroloji birleştirme mümkün olanın adil bir tat ne olabilir yılında Portekiz'in Brainflight projesinden araştırmacılar başarıyla insan düşüncesi tarafından pilot bir drone uçuş göstermiştir. Brainflight projesi Avrupa çapında birçok bilim kuruluşlarının desteğiyle Portekizli teknoloji firması Tekever tarafından yönetilen ve dünya çapında yürütülen benzer araştırma çabalarının ayak izlerini takip edilmektedir.

Geri 2012 yılında, Çin'de Zhejiang Üniversitesi araştırmacıları başardık bir zihin kontrollü drone göstermek onların beyin dalgalarını ölçmek için konularla ilgili bir electroencephalogram (EEG) kulaklığı tokat ile. Daha yakın zamanlarda, Minnesota Üniversitesi'nde bir proje mümkün pilotları gördüm quadcopters kontrol açılmasını hayal ya da yumruklarını kapatarak.

Brainflight da beyin dalgalarını izlemek için elektrotlar ile donatılmış bir EEG kap kullanır. Amaca uygun algoritmalar sonra beyin aktivitesi ve önceki kalkıştan araştırmacılar tarafından tanımlanan bir göreve dayalı bir uçuş yolu belirleyen, drone için kontrol komutları içine bu beyin dalgaları çevirir. Ekip insanlı uçakların ve insansız hava araçları (İHA) hem de uçuş simülatörleri kullanarak sistemini test etti. Daha sonra İHA ile canlı uçuş testleri yürütmek için ilerledi.

Beyinleri eğitim bir süre sonra, pilotlar sağ ve sol hareket drone komuta yukarı ve aşağı ekranda küçük bir daire, hareketli odaklanmak istendi. Yani tekniğin başarısı takım oldu enthused, o bir gün bile ticari uçağı kontrol etmek için kullanılan olabilir umuyor. "Bu zaten mükemmel sonuçlar sağlamıştır ve daha fazla teknoloji olgunlaşmasını gerektirecektir uzun vadeli etkisi ile inanılmaz yüksek risk ve yüksek ödeme projesi ise,"

Tekever COO, Ricardo Mendes diyor. "Biz gerçekten Brainflight pilotlar ve de-riske misyonları güçlendirici, havacılık alanında muazzam bir adım değişiminin başlangıcını temsil ettiğini düşünüyoruz ve biz son derece yenilikçi ürünler ile piyasada bu faydalar sağlamak için can atıyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder