4 Temmuz 2015 Cumartesi

Dünya Asteroid Günü ölümcül tehdit bilincini yükseltir

30 Haziran Dünyanın ilk Asteroid günü kutlandı - kayalık organları tarafından sunulan tehlikelerin bir anlayış geliştirmek için tasarlanmış bir küresel bilinçlendirme kampanyası ve nasıl en iyi bir potansiyel felaket göktaşı çarpması gezegenimizi korumak için. Sibirya orman sekiz yüz mil kare harap ve sadece bir 600.000 artı bilinen asteroitler tarafından dövme olabilir hasarın güçlü bir göstergesi olarak görev yapan bir darbe - Anlamlı Kampanya 1908 Tunguska asteroit grev yıldönümünde gerçekleştirildi Bizim güneş sistemimizin etrafında pırpır etme.

Haziran ESA'nın altı üye devletler Şubat 2013 sonrasında asteroit çarpma hazırlık konulu bir atölye katılmak gördüm Chelyabinsk asteroit grev şehre önemli hasara neden oldu. Atölye bilgi dağıtımı ve kamuoyuna güvenlik bilgilerini yaymak için hayati olacağını çeşitli kamu kanalları arasındaki iletişim hatları üzerinde duruldu.

"Bir tehdit olması durumunda, açıkça darbe bölge için rolleri ve sorumlulukları kurmanız gerekir," Nicolas Bobrinsky, ESA'nın uzay Durumsal Farkındalık programının Başkanı belirtiyor. "Clear planlaması gelişmiş kamu güvenliği için bir anahtardır."

Dünya genelinde Organizasyonlar zaten potansiyel olarak tehlikeli asteroitler izleme görevi istihdam edilmektedir, ancak astronotlar, bilim adamları ve teknoloji liderlerinin giderek artan sayıda bu çabaların yetersiz olduğuna inanıyoruz.

Bu nedenle, Asteroid Günü'nde, hayatın her kesiminden insanlar imzalamaya davet edildi 100x Deklarasyonu ve seslerini uzmanlar yanında duyurmaya. Dilekçe, 10 yıllık bir süre içinde yerine koymak ve Asteroid Günü küresel benimsenmesi daha iyi şekilde olması keşif ve yılda 100.000 yakın Dünya asteroitler takibi için izin algılama yetenekleri bir yüz kat artış çağrısı genel kamuoyunu bilgilendirmek. Ama bir zararlı nesneyi takip insanlığı ve Dünya gezegeni üzerinde bulunan diğer her tür korumak için yeterli değildir. Biz de kendimizi savunmak için öğrenmek gerekir. Bir gün bir dünya dışı tehdit bizi korumak olabilir anahtar teknolojileri test etmek Bir misyon kavramı ESA'nın Asteroid Impact Misyonu (AIM) 'dir.

Kavram gerçeği haline durumunda, AIM uzay Haziran 2022 arasında bir tahmini varış tarihi ile, Dünya'ya en yakın yakınlığı hedef ikili asteroit sistemi, DIDYMOS, kesmek amacıyla Ekim 2020 yılında lansmanı için hazır olması gerekir.

Tüm planlandığı gibi giderse, AIM iki ceset, Didymoon küçük etrafında bir yörüngeye kuran başarılı ve 1 metre çözünürlükte aşağı asteroid derinlemesine görsel termal ve radar haritalama seslendirecek. Şu anda sadece tasarım aşamasında, AIM daha büyük bir tehdit anlamaya çalışırlar ve kinetik çarpma yoluyla tehlikeli asteroit saptırma potansiyelini değerlendirmek istiyorum. Bu durumda kinetik çarpma saniyede 6 km (saniyede 3.7 mil) hızla asteroid içine kilitlenmesine NASA'nın Çift Asteroid Yönlendirme Testi (DART) şeklinde, gelecek .

DART Didymoon, AIM yüzeyinde etkiledi sonra, çarpışma kayalık vücut yörünge ve yapısına sahip olduğu herhangi bir etkileri ayrıntılı gözlemler yapacak, bilimsel potansiyelini maksimize etmek için altı CubeSats ve Aracına konuşlandırılmış olan. Bu mütevazı bir başlangıç ​​noktası gibi gelebilir iken, bu tür AIM ve dart olarak öncü misyonları bir gün insan ırkını korumak için etkili bir kalkan sağlayabilir

AIM misyon kavramı onay için Kasım 2016 yılında Bakanlar ESA Divanda koymak için ayarlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder