30 Temmuz 2015 Perşembe

Dawn uzay aracı cüce gezegen Ceres

NASA'nın Dawn uzay aracı cüce gezegen Ceres henüz net görüntüyü yakalamıştır. Sonda için kendini hazırlıyor gibi resim, 52.000 mil (83,000 km) mesafede tersledi yörünge ekleme 6 Mart hedefleniyor. 2007 yılındaki lansmanından bu yana, Şafak bilimsel keşif epik bir yolculuk üstlenmiştir. Yolculuğunun boyunca uzay aracı tamamen uzay aracının 19.7 metre (64.6 ft) etkileyici bir kanat açıklığı verir genişletilmiş ikiz güneş diziler, tarafından desteklenmektedir edilmiştir.

Mevcut konumda, Şafak, iyon molekülleri oluşturmak için hızlandırır sevk bir öncü formu (küçük bir yardım, bir yerçekimi şeklinde Jupiter den yardım geliyor) ile üç iyon iticileri gücü altında yaklaşık 1,7 milyar mil seyahat etti ileri momentum.

cüce gezegenin en yeni görüntü netleşiyor antik vücudun yüzeyini yanı sıra şaşkın ekibi yapmamışlar parlak noktalar bir dizi pockmark kraterler bolluk getirir. Piksel başına 4,9 mil (7.8 km) bir çözünürlüğe sahip olan çekim bugüne kadar çekilen Ceres en detaylı görüntüsünü temsil eder. Bu, asteroid Vesta ve Ceres yaklaşan anket Dawn tarafından yapılan gözlemlerin karşılaştırarak uzay aracı güneş sisteminin oluşum dönemine ışık tutacak vesile olacağı umulmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder