4 Temmuz 2015 Cumartesi

Son Yeni Ufuklar görüntüleri Plüton'un ekvator boyunca şaşırtıcı noktalar gösteriyor

Cüce gezegenin ekvator yakınlarındaki karanlık noktalar serisi ile anlaşma ne - Yeni bir gizem şu anda prob olarak abuzz Yeni Horizon bilim ekibi Pluto daha yakın daldırır oldu? Kocaman, özenle düzenlenmiş noktalar NASA sondası tarafından tersledi son renkli görüntüler ortaya çıkarılmıştır ve bilim adamları önümüzdeki haftalarda kendi kökenleri hakkında daha fazla öğrenme umutlu.

"Bu gerçek bir bulmaca-biz var noktalar nelerdir bilmiyorum ve biz öğrenmek için sabırsızlanıyorum," Southwest Araştırma Enstitüsü'nden, Boulder Yeni Ufuklar baş araştırıcı Alan Stern dedi.

Ne bilim adamları, özellikle şaşkın benzer büyüklükteki noktalar Pluto Yeni Horizon görüntüleme dişli ile fotoğraf çekimi için zaman içinde dev bir inci kolye üzerine kaymış, neredeyse benziyor gezegenin ekvator çizgisi, yanında görünen düzenli moda olduğunu. NASA noktalar her Missouri eyaletinin büyüklüğü etrafında, yaklaşık 300 mil (480 km) çapı olduğunu bildiriyor.

Yeni Ufuklar ekibi sondanın Uzun Menzilli Keşif Görüntü (Lorri) siyah ve beyaz görüntüleri alarak ve Ralph renk görüntüleyici ile toplanan verilerle birleştirerek görüntüleri üretti.

NASA'nın son görevini güncellemesi bildirilen bir başka heyecan verici bir keşif Plüton'un atmosferin durumuna ilişkindir. Bir süre için biz hiç o kadar yakın çalışmak için bir şans var önce kaybolan etkisi, gezegenin yüzeyine dondurma olacağını şüphe edilmiştir. Fakat ekibi şimdi durum değil onaylamıştır.

New Horizon şimdi Plüton sisteminden daha az 9,5 milyon mil (15 milyon km) 'dir. Dokuz yıldan fazla Dünya'dan onun ayrıldığımızdan beri geçtikten, tüm yerleşik makine çalışma düzeni ve 14 Temmuz'da geçmiş kayar zaman yakın 7.750 olarak mi (12.500 km) gezegeni okumaya hazır kalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder