4 Temmuz 2015 Cumartesi

Takılabilir pompa göz sıvıları düzenleyen ve vizyonunu korumak için kamera sistemi

Onun seviyeleri off-kilter biraz zaman, göz sıvısı vizyonumuz için oldukça büyük sorunlara yol açabilir. Tıkanmalar meydana geldiğinde onlar optik siniri tahrip ve körlük, biz glokom olarak bildiğimiz bir durumu neden basınç birikmesine yol açabilir. Buna karşılık, sıvı eksikliği içinde mağara göz neden ve işleyişini, fitizis bulbi olarak bilinen bir hastalık durdurabilirsiniz. Şu anda, tuttukları almak kez çok az bu geri dönüşü olmayan koşullar hakkında yapılabilir, ancak Fraunhofer araştırmacıları göz basıncını düzenleyen gözün implante edilebilir bir mikroskobik pompa yoluyla eserlerinde potansiyel bir çözüm var.

Glokom ve fitizis bulbi hem mevcut tedaviler olmasına rağmen, bunlar sadece hasar ve görme kaybı ilerlemesini yavaşlatmak yerine, onların belirtileri ters. Glokom hastalarında, bu küresi en ön kamara içinden akışkanların akışını uyarıcı cerrahi içerebilir, fakat yaklaşık bir dört hastadan da drenaj sorunlara neden skar dokusu çeker. Phthisis bulbi hastalarda tedavi göz sıvısı düzenli enjeksiyon yoluyla tepesinde görür, hala kaçınılmaz görme kaybına bırakır rahatsız süreci.


Microsysems ve Modüler Katı Hal Teknolojileri Fraunhofer Araştırma Kurumu (EMFT) araştırmacılar, bir kez göz içine yerleştirilen bu tatsız işlemler için gerek kalmadan sıvıları ve göz basıncını düzenler verebilecek bir implant geliştiriyoruz. Tüm sistem mikroskopik, silikon mikro zar pompası tedbirler sadece 7 x 7 x 1 mm küp kullanır. Bir sensör tabanlı kontrol, pil ve veri geçişi için bir telemetri modülü ile birlikte, sistem saniyede sıvı 30 mikro litre kadar üretebilir.

Aksi fitizis bulbi hastalarının kadar kurumaya başlar nerede Bunu yaparken, nemli göz tutabilirsiniz. Fraunhofer sıvı seviyeleri, geleneksel tedavilere göre çok daha hassas ayaktan bir doktor tarafından ayarlanabilir söylüyor. Sıvı sağlıklı seviyelerde tutulabilir Çünkü, takım sistemi hastalığın ilerlemesini durdurmak ve hastanın görme korumak olacağını umutlu.

Glokom gelince o kurar ve baskı yaratıyor gibi pompa da göz içi sıvısını boşaltmak olabilir. Bu skar dokusu oluşumunu önlemek için göz sıvısı drenajı için doğal kanallar kullanılarak yapılabilir olacaktır.

Şu anda, araştırmacılar laboratuarda sistemin uygulanabilirliğini göstermek için işlevsel bir model geliştiriyoruz. Sonunda, sıvıların düzenlenmesi otomatik izin vermek için bir implante sensörü içeren bir sürüm kurmak istiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder