4 Temmuz 2015 Cumartesi

BMW, su enjeksiyon sistemi, geliştirilmiş performans ve yakıt ekonomisi sunuyor

Su ve yakıt genellikle iyi bir karışım değil, ama BMW geliştirilmiş yakıt ekonomisi ve güç için sürekli devam eden arayış içinde su enjeksiyon teknolojisine dönüşmüştür. Onun son 1 Serisi prototip yolda kadar yüzde 8 yakıt ekonomisi avantajlar getiriyor, hangi alt yanma sıcaklıkları oluşturmanıza yardımcı olmak için böyle bir sistem ile donatılmıştır.

Su soğutma yararına Merkez yanma sıcaklıkları azaltmak için yeteneğidir. Alt yanma sıcaklıkları ile gelişmiş ekonomi ve BMW 11 bir sıkıştırma oranı çalıştırmak için izin verir "knock" azaltılmış risk geliyor: yerine 1 alt 9.5: genellikle üç silindirli motor kullanır 1. Bu yüksek sıkıştırma oranı su soğutmalı motor tarafından sunulan gelişmiş ekonomisine katkı düşük ve orta kısma uygulamalarında daha iyi yakıt verimliliği beraberinde getirmektedir.

BMW'nin sistem, küçük bir tanktan su çekiyor ve yaklaşık 25 ° C (77 ° F) yanma sıcaklıkları azaltarak, buharlaşır emme manifoldu plenum içine ince bir sis püskürtür.

Yanı sıra anlık ekonomi ve performans avantajlarını sunan olarak, su soğutma yaratır düşük sıcaklıklar potansiyel bu bileşenlerin ömrünü artırmak, kendi katalitik konvertör ve turbo motorun piston ve vanalar her şeyi üzerindeki yükü azaltır.

Daha önce ateşleme noktası ve buna izin artan artırmak sayesinde, 1 Serisi su soğutma sistemi, standart arabada sunulan yüzde 10 daha fazla tork ve güç boşaltır.

Yeni 1 Serisi tester BMW su enjeksiyon sistemi ile araçların biri takılmış ilk kez değil. BMW M4 MotoGP güvenlik aracı benzer bir sistem ile donatılmıştır. MotoGP M4 bagajdaki bir elle doldurulmuş tanktan suyunu çekiyor Oysa Ancak, BMW'nin son su soğutmalı prototip sürekli klima sisteminden yoğunlaşmış su ile kendisini başında bir su geri kazanım sistemi ile donatılmıştır.

M4 sistemi ile olduğu gibi araba dondurmak veya korozyona neden olmaz bunu sağlamak için kapatıldığında, 1 Serisi geri dondurma için sistemin hortumlar kanıtı tankı tüm su akıtır.

BMW tam ölçekli üretimi için bir zaman çizelgesi açıklandı, ancak MotoGP M4 otomobil markası dedi başlatıldı zaman "MotoGP Dünya Şampiyonası'nda içinde yoğun test aşağıdaki değil, su enjeksiyon sistemi de yakın gelecekte bir BMW M üretim modeli istihdam edilecektir. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder