27 Temmuz 2015 Pazartesi

Merak kısa devre

NASA koyuyor Merak mühendisleri son kısa devre nedenini ve şiddetini belirlemek için çalışırken birkaç gün beklemeye Mars rover. Uzay ajansı son örnek alma işlemi sırasında, insansız kaşif Rover'ın bilgisayarlar tarafından otomatik kapatma aktive geçici kısa devre uğradığını söylüyor. Merak nükleer güçle çalışan Rover'ın iç laboratuvara üzerine geçirilmeden önce işleme için matkap ile "Telgraf Tepe" olarak adlandırılan bir alanda toplanan kaya tozu transfer ederken NASA'ya göre, kısa devre 27 Şubat'ta meydana geldi.

Bu işlem sırasında, Curiosity adlı robot kolunun ucunda "el" matkap yukarı bakacak ve perküsyon mekanizması analizi için gitmeden önce eleme ve porsiyonlara için bir toplama sistemine matkap kaya tozu titriyordu ile döndü. NASA telemetri kısa devre kolu durduruldu önceden programlanmış bir tepki kapalı ayarı, Rover'ın elektrik akımı bir düzensizlik neden olduğunu göstermektedir. uzay ajansı şimdi misyonu üzerinde çok az etkisi olabilir veya ileride kısıtlı olması robotik kol kullanımını zorlamak olabilir işaret ederek, nedeni ve arıza şiddetini belirlemek için veri okuyor.

"Biz kol veya sürücüyü hareket önce bugünkü yapılandırmasında aracın üzerinde testler çalışan," Pasadena, California NASA'nın Jet Propulsion Laboratuvarı Merak Proje Yöneticisi Jim Erickson, diyor. "Bu bize kısa olduğu belirlemek için en iyi fırsatı verir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder