9 Temmuz 2015 Perşembe

Cornell güvenlik sistemleri yazılım kullanıcıların fotoğrafları kuş türü tanımlar

Birdwatchers güvenlik sistemleri kuşlar belirlemenize yardımcı uygulamalar bol zaten Varken, çoğu açıklamaları dayalı bir veritabanı arayarak çalışır. Cornell Üniversitesi ve Visipedia araştırma projenin Merlin Kuş Foto ID programı, ancak, ileri gidiyor - bu kullanıcı tarafından sağlanan fotoğrafları resimde kuş tanımlamak için bilgisayar görme teknoloji kullanır.

Kullanıcılar, onlar söz konusu kuş tersledi bir fotoğraf yükleyerek yazılımı bulmak yardımcı olmak için hayvanın etrafına bir kutu çizerek, ardından yönünü kurmak için kendi fatura, göz ve kuyruk üzerine tıklayarak başlayın. Nerede ve bunu görünce onlar da gösterir.

Kendi veritabanı şu anda yaygın olarak ABD ve Kanada'da görülür, 400 tür içerir - Merlin Kuş Foto ID sonra kuşların bilinen türlerin fotoğrafları onbinlerce gelenler ile fotoğraf veri noktalarını karşılaştırmak için onun yapay zeka kullanır. Ayrıca hesaba yıl fotoğrafın çekildiği hangi coğrafi konumunun zaman alır.

Birkaç saniye içinde, yazılım sonradan fotoğraf ve şarkı kayıtları da dahil olmak üzere yakın maçlarda, kısa bir liste ile kullanıcıya sunuyor.

"Bilgisayarlar insanlardan çok daha verimli görüntüleri işleyebilir," Cornell Prof. Serge Belongie diyor. "Onlar, endeksi düzenlemek ve bu tür yasa tasarısının tüyleri ve şekilleri renkleri gibi görsel bilgilerin büyük takımyıldızları maç olabilir." doğruluğu artan kullanımı ile geliştirmek gerekir, ancak program şu anda, zamanın yüzde 90 ile ilgili ilk üç sonuçlarında içinde doğru türler dahil başarıyor. Bu makine öğrenimi kullanır çünkü o yeni bir fotoğraf işler her zaman kazanır bilginin üzerine inşa böylece, bu.

Teknoloji, mevcut ücretsiz Merlin Kuş kimlik uygulaması eklenecek için güvenilir akıllı telefonlar ile çekilen fotoğraflarda kuşları tespit edebilmek olduğunu bir kez Planlar, diyoruz. Bu arada, adresten deneyebilirsiniz proje sitesinde .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder