8 Temmuz 2015 Çarşamba

Talep üzerine doku değiştirmek 3D basılı materyaller

Bu yüzeyler oluşturmak söz konusu olduğunda, bu inişli çıkışlı olan düz veya olanları olanları yapmak ya basit bir görev var. Ama şimdi MIT'de araştırmacı ikisi de olabilir biri oluşturduk. Oluşturdukları 3D baskılı yüzey ya pürüzsüz inişli çıkışlı, çıkıntılı ya da kanalize olabilir ve dinamik basınç uygulaması ile dokusunu değiştirebilirsiniz.

Değişken yüzey dokuları istenmeyen hayvanlar, gemi gövdesi üzerinde büyüyen sıvıların mikro miktarlarda kanalize, kamuflaj yaratmak ve optik kontrol önemlidir. Ve daha önemlisi, MIT ekibi tarafından oluşturulan yüzeyler potansiyel tekniği ile kolay yayılmasını ve yaratıcılık sağlayan bir 3D yazıcı kullanarak üretilmiştir

Esnek baskılı malzemenin yumuşak bir matris içine gömüldüğü bir sert polimer bölgelerdir. Nihai yapısı sıkıştırılmış zaman, daha yumuşak malzemeden bir yüzey dokusu mutasyona, sert parçacıkların daha elde edilir. Boyut, şekil ve sert parçacıkların dağılımını değiştirerek, araştırmacılar farklı matematiksel kaynaklı bilgisayar simülasyonları sırtları, tümsekler, kırışıklıkları, tepe noktalarını ve kanalları elde başardık.

tekniği de çok geriye bir kedi hayvan için çalışıyor gibi, tek yönde düz ama ters yönde sürtünme oluşturmak yüzeyler oluşturmak için olanak sağlar. Diğer basılı testleri, kolayca sıvı akışını izin pürüzsüz bir yüzey oluşturulur, ancak yön ve hızını kontrol etmek için kanalları geliştirdi.

Bu yöntem malzemelerin geometri, öncelikle dayanıyor Çünkü araştırmacılar neredeyse herhangi bir boyutta olabilir söylüyorlar. Benzer bir yaklaşım, olan malzemeler kullanılarak yapılabilir gerilimi duyarlı iki veya daha fazla malzeme arasında delta göre ikinci bir doku oluşturmak için, sıcaklık ve nem.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder