30 Temmuz 2015 Perşembe

Enjekte kendini iyileştirme jel

MİT araştırmacı bir ekip cerrahi implantasyon gerektirmeyen yeni, kendi kendine iyileşme hidrojel geliştirdi, ancak bir şırınga kullanılarak enjekte edilebilir. Aynı anda iki ilaç taşıyan yeni jel, çok sayıda koşullarının daha uygun bir tedavi sağlar. Ilaç verme yöntemi olarak jel kullanılarak, geleneksel sıvı çözeltiler çok yönlülük olanak sağlayabilmektedir.

Jeller, belirli bir şekil halinde kalıplanabilir, belirli bir doku hedefleyen tedavi için, uzun zaman süreleri, statik doğası sayesinde üzerinde tedavi sağlamak için de kullanılabilir. Ancak, jel kullanılarak tedavi geleneksel yöntemler her zaman uygun bir seçenek değil, yani ameliyat için hasta gerektirir.

MİT bilim insanlarından oluşan bir ekip, bir şırınga kullanılarak uygulanabilir sağlayan kendini iyileşmek yeteneğine sahip yeni bir hidrojel geliştirerek sorunu ele vardır. yöntem, kalp hastalığı ve kanser de dahil olmak üzere, geniş bir şartlar aralığında, tedavisinde yararlı olma potansiyeline sahiptir. Böyle olanlar gibi mevcut hidrojeller, yumuşak kontakt lens oluşturmak için kullanılan iken, onların şekil kolayca kez oluşturulan değişmiş olamaz, yeni jel kırık ve reforme edilebilir zayıf bağlantıları ile iki ayrı polimerler birleştirir. Bu durumda, selüloz - jel PEG-PLA polimeri bir başka polimer şeritlerin kombine nanopartiküller oluşturulmuştur. polimer zincirlerinin gerilme tatbik edildiği zaman kolaylıkla parçalanmak nanopartiküller ve polimerlerin bir kafes oluşturma, çoklu nanopartiküller ile zayıf bağlar oluşturabilir. Stres bittikten sonra, jel, yeni bağların oluşumu ile iyileşir.

Kenara artan pratik olarak, yeni jel aynı anda iki ilaçların verilmesi için izin verir. Ortaklık polimerler, antikorlar ve proteinler gibi hidrofilik moleküllerin uygulanması için kullanılabilir iken, çekirdeklerindeki - kemoterapi kullanılanlar gibi - PEG-PLA nanopartiküller hidrofobik küçük moleküllü ilaçlar taşıyabilir. farklı oranlarda içeriğinde serbest böylece jel, her bileşenin özellikleri, ince ayar edilebilir. Çalışma sırasında, jel başarıyla birkaç günlük bir süre boyunca iki ilaç teslim sonra farelerin deri altına enjekte edildi. Ekip yöntemi bir kalp krizi sonrasında dokuyu tamir ve ameliyat sonrası geride tümör hücrelerini öldürmek için kanser ilaçları teslim olmak üzere çeşitli kullanımlar için ideal olabilir inanıyor. Şimdi için teknik uyum çalışıyor makula dejenerasyonu hastanın gözüne düzenli iğnesi yapılması gerekir tedavisi. Bu daha kolay koşulu ile başa çıkmak için yapım, jel kullanımı anlamlı enjeksiyonları sıklığını düşürebilir olduğuna inanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder