24 Temmuz 2015 Cuma

Sürdürülebilir Manzaralar için Phipps

Pittsburgh Phipps Conservatory ve Botanik Bahçeleri Sürdürülebilir Manzaralar (CSL) Merkezi, Pensilvanya Phipps göre, dünyanın dört yüksek sürdürülebilir bina standartlarını elde etmek için ilk bina oldu. Tesis, sadece kredilerin listesine Yaşam Mücadelesi Yapı sertifika ekledi.

Yaşam Binası Yarışması sürdürülebilirliğinin bina en sıkı önlem olduğu söyleniyor. Bu yer, su, enerji, sağlık ve mutluluk, malzeme, eşitlik ve güzellik yedi kategoride kriterlere göre projeler göz önünde bulundurur. Sertifikalı diğer binalar arasında olduğu Seattle Bullitt Merkezi hissesini dünyanın en çevreci ticari bina olarak iddiasını sürdürüyor. CSL başlangıçta ilave su sürdürülebilirlik önlemleri yerine koymak edildikten sonra bu ayı takip eden tam sertifikası ile, Şubat 2014 yılında Yaşayan Binası Yarışması Net Sıfır Enerji Binası Sertifikasyon elde etti. Tam belgelendirme için binalar bir yıl boyunca net sıfır enerji ve su kullanımını sahip olduğu gösterilmiştir gerekir.

Onun Living Yapı Mücadelesi sertifikasına ek olarak, CSL ilk binası ulaşmak için dünya çapında oldu KUYU Yapı Platin sertifikası, yapılı çevrenin içinden sağlık ve refah geliştirmek istiyor Uluslararası İYİ Yapı Enstitüsü tarafından verilen en yüksek notu. Bina aynı zamanda ilk ve tek olan manzara projesi için Dört Yıldız Sürdürülebilir SİTELER Girişimi ve bir LEED Platin sertifikalı .

CSL doğal bitkiler ve yeşil çatı ile yeşil manzara restore edilmiş eski bir brownfield sitesinde dayanmaktadır. Onun tasarımı Phipps bir "dış-in, pasif ilk" yaklaşımı diye adlandırdığı dayanmaktadır. Bina kullanılan ısıtma ve soğutma çeşitli yöntemler ile, güneş onun maruz maksimize etmek yönlendirilir. Bu termal toplulaştırma, yüksek performanslı cam, brise-soleil ekranlar ve güneş kırma kullanımını içerir. Bir toprak kaynaklı jeotermal ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme (HVAC) sistemi de, ısıtma ve soğutma için kullanılır. Boru yakalama zemin tutarlı 55 ° F (13 ° C) sıcaklık binasına transfer ve döngüler ile bu ondört 510 ft (155 m) sondaj oluşmaktadır. Bir çatı Enerji Geri Kazanım Ünitesi ısıtma, soğutma, havalandırma ve nem alma ile olur.

içeride doğal ışık miktarını en üst düzeye çıkarırken yapı kabuğu, termal ısı kaybını ve güneş soğutma yükleri en aza indirmek için tasarlanmıştır. Yüksek performanslı duvar ve çatı yalıtımı, güneş ve ısı kontrolü sağlayan düşük emisyon pencereleri ile birlikte kullanılır.

Windows hesaplamalı akışkanlar dinamiği çalışma doğal hava akışını sağlamak için Windows için en uygun konumunu belirlemek için yürütülmüştür edilerek birlikte, binanın doğal havalandırma katkıda kullanılır. Işgalcilere bina bir bildirim sistemi uyarıları koşulları pencereler açılacak için uygun zaman. bina içindeki koşullar, koşullar hakkında bildirim sağlayan koşul trendleri ve enerji verimliliğini izlemek ve binanın sistemlerin otomatik yönlerini kontrol edebilirsiniz bir bina yönetim sistemi kullanılarak izlenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder