23 Temmuz 2015 Perşembe

Festo robot karıncalar, kelebekler ve bukalemun dil kıskacı tanıttı

Ikna edici hayvanlar aleminin bir üyesi gibi hareket edebilir bir robot tasarlanması sadece birinin dış görünüme sahip bir bina inşa etmekten çok daha zor bir umudu olduğunu. Her iki en iyi örneklerinden bazıları adında bir ringa martı gibi Festo mühendisleri gelmiş SmartBird olarak bilinen bir bounder biraz BionicKangaroo . Karıncalar küçük bir koloni, bir bukalemun dilinin modellenmiş bir tutucu ve bazı büyük şeklinde bazı ince el ilanları: Almanya'da önümüzdeki ay Hannover Messe fuarında gelecek şeylerin bir tat olarak, şirket şimdi üç biomimetic kreasyonlar ortaya koymuştur Mavi kelebekler.

Festo geleceğin üretim sistemlerinin edebiliyoruz uyarlanabilir ve akıllı bileşenler üzerinde kurulan fabrika katta gelecek şeylerin bir gösterge olarak, adının ikinci yarısında Özerk Ağ Teknolojileri duruyor onun BionicANTs, gelişimini görüyor daha yüksek bir genel kontrol hiyerarşisinde altında çalışmak. Bu yapay böcekler sadece bakmak ve doğa muadilleri dev sürümleri gibi taşıyabilirsiniz, ancak şirketin mühendisleri aynı zamanda karmaşık kontrol algoritmaları yardımıyla gerçek dünya karıncaların kooperatif davranışı taklit başarmışlardır yoktur.

"Doğal rol modelleri gibi, BionicANTs net kurallar altında birlikte çalışmak", Kurumsal İletişim ve Geleceği Kavramlar, Dr.-Ing şirketin Başkanı açıkladı. Heinrich Frontzek. "Onlar kendi eylem ve hareketleri hem koordinat birbirleriyle iletişim ve. Her karınca özerk kararlarını yapar, ama bunu yaparken her zaman ortak bir amaç boyun eğiyor ve böylece eldeki görevi çözme yolunda onun rol oynar." Kalıplı Interconnect Cihaz teknoloji kullanımı daha fazla tasarım özgürlüğü yanı sıra montaj kolay yapmak için izin vermek için bildirilen oluşturma işlemi sırasında lazer sinterleme şekilli bileşenlerine entegre görünür, üç boyutlu devre yapılarını görür. Bacak ve kıskaç çene aktüatör kullanılan piezo-seramik bükme dönüştürücüler, baş iki kamera vardır ve pozisyon göğüs altına monte optik fare sensörü kullanılarak izlenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder