21 Temmuz 2015 Salı

Alan Turing'in dizüstü 1.025.000 $

Dikkate değer bir bilimsel belge New York'taki Bonhams bugün çekiç altında gitti. Nadir Alan Turing tarafından el yazısı el yazması ABD $ 1.025.000 satılıyor için o İkinci Dünya Savaşı sırasında sembolik mantık ve matematik notlar hangi.

Böyle daha önce yayınlanmış eserleri referans olarak kanıtlar, o savaşı kısaltmak yardımcı ile yatırılmaktadır hayati bilgiler Müttefiklerin sağlanan ünlü Alman Enigma kodunu çatlama üzerinde çalışırken Turing, 1942 daha erken Bletchley Park'ta yazması yazdı olduğunu gösterir. orta bölümde boş sayfaların kişisel rüya günlüğü tutmak için İngiliz matematikçi ve mantıkçı Robin Oliver Gandy (1919-1995) tarafından kullanılmıştır çünkü mütevazi 56 sayfalık kompozisyon kitap önceden matematikçi ilgili hatıra satışlarından elde tevkif edildi. Notebook 1954 yılında Turing'in ölümünden sonra Gandy vasiyet edilmiş kağıtları bir koleksiyon parçası oldu. Notebook başlangıçta Cambridge kırtasiye dükkanından satın alındı ​​ve hayatta kalmak için Turing tarafından tek kapsamlı imza el yazması olduğunu.

Yazının konusu filozofu Ludwig Wittgenstein 1939 ile yaptığı görüşmelere dayanarak, sembolik mantık ve matematik Turing'in düşüncelerini olduğunu. "Bu harika bir sonuç ve Alan Turing'in etkisi ve mirasının bir uydurma kanıtıdır," Cassandra Hatton, Güzel Kitaplar ve El Yazmaları ve Bonhams, Bilim Tarihi Kıdemli Uzmanı söyledi. "Bu büyük bir ayrıcalık, bu satış dahil edilmiştir ve biz bu eşsiz madde ve gerçekten geniş halk için teklif tüm insanlar tarihin Turing'in yeri ve önemini fark olması gayet memnunuz olmuştur."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder