25 Temmuz 2015 Cumartesi

BBC yarının kodlayıcı bir milyon mikro bilgisayar

Bugünün standartlarına göre, 1980'lerin ev bilgisayar çok TEMEL mesele (cinas bahane) idi. Ama yaşamış olanlar için, basit hayret ve yaratıcı deney aydınlatıcı bir dönemdi. İngiltere'de, oran kod öğrencilerin BBC Mikrobilgisayar olarak bilinen tıknaz monitöre bağlı büyük bir bej kutusunu kullanarak kendi programlama sihirli gerçekleştirilen oldukça iyi. O erken dijital Kurcalamaya çoğu bilgisayar alanında kariyer için gitti ve BBC Dijital onu yapın adlı yeni bir eğitim girişiminin başlatılması ile hatırlamak için umut olduğunu, bu öncü ruhu var. Onun merkezinde an Mikro Bit adında yeni bir mikro bilgisayar platformudur. "Biz 1980'lerde BBC Micro ile yaptığı gibi, biz geleceğin dijital vizyon ilham istiyorum," BBC Genel Direktörü Tony Hall söyledi.

Make Digital yay dizeleri vardır. BBC sonraki dijital devrimin getirmek için ARM, İngiliz Bilgisayar Topluluğu, Freescale, Google, Microsoft ve Samsung gibi yaklaşık 50 büyük kuruluşlar, ile işbirliği yapmaktadır. Şu anda Mikro Bit adlı küçük bir programlanabilir donanım aygıtı oluşturmak için birlikte bu örgütlerin bazılarının uzmanlık getirdi öğrenmek kodlama gençlere ve programlama temellerini yardımcı olmak için geliştirildi. Cihazın anda kabataslak, ama BBC ortaya koymuştur Pi benzeri bağımsız, giriş seviyesi bilgisayar masası, küçük ve giyilebilir olacak basit bir LED matris ekran var ve diğer cihazlar ile bağlayan dahil yeteneğine sahip olacak Arduino , Galileo, Kano ve Raspberry Pi (yanı sıra diğer mikro Bit). Eylül ayında başlatılan ne zaman Dokunmatik dilleri kodlama, Python ve C ++ geliştirme ile, mini bilgisayar uyumlu olacaktır. Kurumlar önümüzdeki yıllarda dijital profesyonellerin ciddi bir sıkıntısı olduğu bildirildi ne adresini yardımcı, İngiltere genelinde yıl 7 derslikli her çocuk (11 yaş) ücretsiz bu mini kalkınma kurullarının biri alır sağlamak hedefliyor.

BBC ve ortakları da en az 5000 işsiz gençlere özel dokuz hafta bir parçası olarak geleceğin yaratıcı kodlayıcılar, programcılar ve geliştiriciler dijital olma şansı Corporation'ın Birmingham çalıştırmak bunun Dijital Staj kursu, Make sunmak için arıyoruz ofis ancak kullanılabilir ülke yaptı. Markaya Digital girişim bugün başlıyor adanmış kodlama tabanlı TV ve radyo programlama ve çevrimiçi içerik sezonu tarafından desteklenecektir. Katılımlar gibi sık beklenen Doktor Who , Radyo One, One Show ve EastEnders ve yeni dizilmiş gösterileri üzerine bir belgesel bulunmaktadır Bletchley Park (Computing Ulusal Müzesi'nde BBC Micro şimdi ev), esaslı bir dram popüler video oyun serisi Grand Theft Auto ve adında bir yetenek gösterisi Kızlar Can Code . programlama ve faaliyetler Eylül ayında "büyük izleyici an" için inşa bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder