30 Temmuz 2015 Perşembe

Yazılım, bir video sahne ve ortam ses

Bazen bir yayınlanan video kayıp kişi veya bir terörist grubun nerede tek ipucudur. O video zaten coğrafi etiketli olmuştur sürece ne yazık ki, bu çoğu zaman vuruldu kestirebilmek çok zor olabilir. Şimdi ise, bilim adamları diğer videolar binlerce bu onun arka görüntülerini ve ses karşılaştırarak bir videonun konumunu belirlemek algoritmaları oluşturduk.

İspanya'nın Ramón Llull Üniversitesi'nden araştırmacılar, Görev veritabanı yerleştirme varolan ortaçağ kullanılmıştır. Bu konum belirleme yazılımı geliştirmek için kullanılan bilinen yerle videoları ve fotoğrafları bir koleksiyon bulunuyor.

Muhtemelen gözden geçirilmektedir videoları tanınmış işaretlerini göstermek olmaz göz önüne alındığında, algoritmalar yerine veritabanında bir eşleşme var (örneğin sokaklarda veya vahşi alanlar gibi) görünüşte genel sahnelerde farklı görüntüler için bakmak. Rastgele ortam ses de önemli bir rol oynar. "Bu bir video geolocating geldiğinde akustik bilgiler daha çok, vesilelerle, görsel ve gibi geçerli olabilir" araştırmacı Xavier Sevillano dedi.

"Onlar zaten olumlu sonuçlar göstermiştir çünkü bu alanda biz, akustik kaynakların tanınması alanındaki alınan bazı fizik ve matematik vektörler kullanın." Şimdiye kadar, sistem ortaçağ veritabanında zaten yaklaşık 10.000 diğer klipleri örnek videoları karşılaştırılarak test edilmiştir. Bu aslında vuruldu nerede 10 km (6.2 mil) yarıçapı içinde için bu örneklerin yüzde üç geolocate başardı, ve bir yüzde bir kilometre (0.6 mil) dahilinde.

Bu rakamlar Açıkçası hala unlocated videoları bir sürü terk ederken, bilim adamları veritabanı çok daha fazla klip kapsayacak şekilde genişletildi ise başarı oranı çok daha yüksek olması gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca, hatta bugünkü haliyle, teknoloji veritabanında kullanılan diğer yaklaşımlara göre daha doğru olduğu iddia ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder