4 Temmuz 2015 Cumartesi

"Nemo'nun Bahçesi" karasal bitkiler sualtı büyür

En Liguria bölgesinde stand Milan 2015 Expo olarak bir proje özellikleri tuhaf sondaj o ilginç olduğu gibi: hava dolu biospheres içinde sualtı bitkileri büyümeye çabası. Bu daha önce mümkün değildi, dünyanın bazı bölgelerinde gıda büyümek için düşük maliyetli, düşük enerjili bir çözüm olabilecek bir çaba parçası.

Büyüleyici güzelliği olsa da, Kuzey İtalya'nın Liguria bölgesinde arazi tarım için özellikle yoksul olduğu bilinmektedir. Kalabalık nüfus, kayalık arazide, sık sık heyelan yol vermek dik tepeler ve periyodik sel Arasında, yerliler enerji verimsiz bir teras tarım başvurmak zorunda kalmışlardır.

Bu izole bir sorun değil: verimli topraklar ve dünya çapında olumsuz iklim koşullarının olmaması, biz de dahil olmak üzere yaratıcı büyüyen bitkileri kapsayan çeşitli projeler, gördüğüm anlamına yeraltı , bir gökdelen içinde bir de, küçücük sera ve hatta bulut denemek için, ve konuyu ele.


Onların projesi için, ancak, tüplü dalış şirketi sahibi Sergio Gamberini ve oğlu Luca daha da sıradışı bir yer almış: deniz altında, iç biospheres 6 ila 9 metre (20 ile 30 ft) yüzeyin altında, sadece Liguria turist plajlara kapalı Savona yakın Noli kasaba,.

Bu çözüm gelebilir gibi garip, bu deliliğe yöntem yoktur. Yüzeyin altında birkaç ayak, güneş ışığı hala bol sıcaklık deniz yoluyla istikrarlı bir 25 ° C (77 ° F) tutulur, içinde filtreler ve ekinler parazitlerin ulaşamayacağı da vardır.

buharlaşan deniz suyu bitki büyümesini yanadır (yüzde 85 kadar) yüksek nem ortamı yaratarak, biyosfer iç duvarlarında yoğunlaşır. Sonuçta, onun savunucuları göre, sistem, sürdürülebilir ve çok az enerji gerektirir

Nemo'nun Bahçe projesi 2012 yılında başlamış ve önümüzdeki iki yaz boyunca devam etti. üç (şimdi beş) sualtı biyosferler deniz tabanından demirlemiş ve hava ile doldurulmuştur. Ardından, raflar kameralar ve bitkiler izlemek sensörleri ile birlikte yüklenen - fesleğen demet hydroponic veya toprakta ya büyüyen (Liguria ikonik pesto sos yapmak için kullanılır).

Yaklaşık 50 gün sonra, fesleğen hasat ve laboratuvarları sonuçları analiz görevli bulunmaktadır. Sualtı çeşitli lezzet belirgin güçlü görünüyor dışında Şirkete göre, kara-yetiştirilen fesleğen ile karşılaştırıldığında anlamlı bir fark olmamıştır.

Bu yıl için dikim geç Haziran ayında başladı. Sualtı bahçe projesi için canlı streaming kullanılabilir Ustream üzerinden , 24/7. Dört kamera bahçe ve büyük biyosfer içini içeren deniz streç izleyecektir. Her hafta aynı zamanda son gelişmeleri açıklamak için yayın canlı sualtı göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder