4 Temmuz 2015 Cumartesi

Gümüş örgü vücut parçaları etrafında kullanıcılar "wrap ısı" sağlar

Yaralı eklemleri tedavi amacıyla hastalar genellikle ısı uygulamak için tavsiye edilir. Bu tipik bir sıcak su şişesi veya (hantal ve serinlemek) mikrodalga sıcak paket ya da (takılı olması gerekir) bir ısıtma yastığı şeklini alır. Ancak şimdi, Kore ve ABD'den bilim adamları ısıyı uygular ve koyun kalır bir pilli ince örgü oluşturduk.

kafes, şeffaf bir termoplastik elastomer ve havalandırmalı yalitkan ikisi arasında sandviçlenmiş olan birbirine sarılmış gümüş tellerden oluşur. Teller ve elastomer Hem bu tür dizler ve bilekler olarak eklemlerin hatlarına uygun, genişletmek ve sözleşme edebiliyoruz. Ağdan yapılmış Manşetleri yerinde kalır ve bu eklemler hareket bile, ısı yayan devam ediyor.


Benzeri cihazlar önceden oluşturulmuş olmasına rağmen bilim adamlarına göre, karmaşık üretim süreçleri ya da karbon nanotüpler ve altın gibi pahalı malzemeler dahil eğiliminde. Buna karşılık, bu örgü nispeten basit ve imali de ucuz olması gerekir.

Rehabilitasyon tedavide kullanımı ile birlikte, teknoloji de böyle kayak ceket veya ısıtmalı araba koltukları gibi uygulamalarda kullanılmasını bulabildiğim ileri sürülmüştür.

 Araştırma ekibi, ABD'de Harvard Üniversitesi ile birlikte Temel Bilimler, Seul Ulusal Üniversitesi ve Pusan ​​Ulusal Üniversitesi Kore'nin Enstitüsü bilim adamları dahil.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder