4 Temmuz 2015 Cumartesi

Hollandalı öğrenciler güneş enerjili aile güvenlik sistemi otomobili ortaya

Hollandalı öğrenciler sadece güneşten tarafından desteklenmektedir olmayan yeni bir aile otomobili geliştirdi, ancak kullandığı daha fazla enerji üretir var. Stella Lux, dört kişi kapasiteli ve verimli akıllı ve rahat olması için tasarlanmıştır. Daha sonra bu yılın Avustralya World Solar Challenge yarışacak.

Stella Lux Solar Team Eindhoven (STE), farklı fakültelerinden 21 bir grup öğrenci tarafından geliştirilen Eindhoven Teknoloji Üniversitesi (TU / e) . sırayla bir yıl ve bir buçuk beklemeye çalışmalarını koymak her öğrenci oluşturmaktır amacı olan projede, üzerinde çalışmak için "geleceğin otomobili". 2013 yılında, STE o yıl Dünya Güneş Challenge Cruiser sınıfı kazandı Stella adıyla bilinen Stella Lux öncülü, geliştirdi. Ekip Stella bir güneş enerjili aile otomobili oluşturmak mümkün olduğunu kanıtladı ve hedefine şimdi böyle bir araba da seksi ve kullanıcı dostu olabileceğini göstermek için ekler söylüyor.



Stella Lux güneş pillerinin 5.8 metrekare (62,4 sq ft) aracılığıyla elektrik üretir ve 15 kWh ek batarya kapasitesine sahiptir. Tam şarj Hollandalı iklimde 1.000 km'nin (621 mil) veya Avustralya iklim 1.100 km (684 mil) bir dizi sağlar ve araç 125 km / saat (78 mph) bir hıza sahiptir.

Bu rakamları elde etmek için, araba hafif ve aerodinamik hem de olması için tasarlanmıştır. Karbon fiber ve alüminyum içeren malzemeler sadece 375 kg (827 £) aşağı aracın ağırlığını korumak için kullanılır. Aerodinamik optimize etmek için, bu arada, otomobilin ortasından çalışan bir tünel vardır ve her iki tarafta uzun bir çatı spor. Stella Lux etkinliği daha da özel olarak tasarlanmış bir navigasyon sistemi kullanılarak artırıldı. Güneş Navigator sistem hava izler ve buna göre en uygun yolu seçer.

Güneş Lux diğer özellikleri arasında eşleştirilmiş smartphone yakın olduğunda araba kapıları açmak için yetenek, bir kullanıcının takvim randevuları dayalı güzergahları önceden doldurmak bir akıllı telefon uygulaması ve olmadan kullanılmak üzere tasarlanmıştır haptik düğmeleri ile bir dokunmatik ekran vardır yoldan gözlerini alarak sürücüsü.

Stella Lux Avustralya'da Bridgestone Dünya Güneş Mücadelesi bu Ekim Cruiser sınıfı yer alacak. meydan kendisi konfor, pratiklik ve "Gerçek hayatın" ek bir odak içeren Cruiser sınıfı ile Darwin Adelaide 3.000 km (1.864 mil) -uzun ırk vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder